Site name

Beogradske rupe

* Pruža vam se i mogućnost prijatnog ćaskanja sa ostalim putnicima na temu - da li je gradski prevoz bio brži dok su konji vukli tramvaje, ili sada?

Razlika između Slavije iz Praga i beogradske Slavije jeste ta što prva em ima bolji tim, em ima boljeg menadžera, em je prva liga, dok je ova naša samo beogradska zona.

11

Piše: Voja Radovanović

06. novembar 2017. 15:00

Beogradske rupe

I dok Slavija iz Praga možda ima i po neku rupu u odbrani, u odbrani vlasti u Beogradu, a u cilju predizbornih aktivnosti, po broju rupa smo daleko ispred njih. Pa su tako Beograđani pored rupa u budžetu, rupa u zakonu i Mitićeve rupe, pred beogradske izbore dobili i ulične rupe.

Rupa kao simbol političke borbe u glavnom gradu, dovela je do toga da vlast tvrdi kako se opozicija sakrila u mišju rupu, dok opozicija uzvraća kako je konačno vlast došla mečki (ili sa "mečkom" u obilazak radova) na rupu. Dok ima i onih koji ipak smatraju da su radovi oko muzičke fontane, poslednja rupa na svirali. Ipak, ono što čudi je to da se niko nije setio da ovoliki broj rupa uvrsti u turističku ponudu Beograda, kako bi stranci na licu mesta mogli da se uvere kakvo je stanje u našoj zemlji. I dok večito nezadovoljni tvrde da zbog radova oko Slavije saobraćaj mili, i da im se umesto da zbog toga omili - gradski prevoz ogadio - a tvrde i da je primećeno kako polusatni prevoz putnika od Karađorđevog parka do Slavije GSP naplaćuje kao vožnju, optimisti u svemu ovome vide i onu dobru stranu. Oni kažu da su prednosti jednog ovakvog iskustva neograničene i čude se da se gradski oci nisu setili da ovakva putovanja uvrste u program "Besplatno razgledanje grada iz autobusa".

Osim što ćete upoznati nova lica, zbližiti sa svojom okolinom i imati osećaj da možete na nekoga da se oslonite, pruža vam se i mogućnost prijatnog ćaskanja sa ostalim putnicima na temu da li je gradski prevoz bio brži dok su konji vukli tramvaje ili sada. A ako vam se ukaže prilika (što je vrlo verovatno ) možete objasniti lokalnom džeparošu koji je zavukao ruku u vaš džep i ostao praznih šaka, da to nije do njega nego je država bila brža.

I poželeti mu više sreće u sledećem izvlačenju. I tako, možda ovo kopanje rupa po Beogradu pred beogradske izbore ima i neku dublju poruku, ali poslovica nas uči: ko drugome jamu kopa, sam u nju upada...

povezane vesti

Srpski radnik kao šegrt

0

Piše: Sreten Ćuzović

Diktatura kriminalijata

9

Piše: Milojko Pantić

Zašto sam "napao" Maju Gojković

6

Piše: Boško Obradović

komentari (11)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Boža

06. novembar 2017.

Dok je prethodna Vlast bila na vlasti, Beogradom je u potocima teklo med i mleko, lepote i miline na sve strane, ulice široke prostrane, Nebrojano traka na obe strane, Autobusi na 5minuta u svim pravcima, gotovo da sustižu jedan drugoga, avenije, gde god se okreneš lepota, sve je besprekorno funkcionisalo, pitam se zašto ih smeniše? Verovatno je građanima dojadilo da uživaju.

Olja

06. novembar 2017.

Rupe na Slaviji ce samo nama biti u buducnosti od koristi.

Viki

06. novembar 2017.

Vrlo interesantan tekst.

Nevenka

06. novembar 2017.

Opet se nasao jos jedan pametnjakovic da kritikuje Slaviju i fontanu.Da bi sve bilo uredjeno, prvo treba da se izgradi, da bi se gradilo mora da se kopa.Ali ne brinite nista sve ce biti jos lepse, bolje, modernije.

Mladen

06. novembar 2017.

Slavija - Istocno Sarajevo .

jaguar

06. novembar 2017.

Ljudi pišu interesantne tekstove.

Milos

07. novembar 2017.

Da li je gospodin novinar svestan svoje nesvesti? Pod uslovom da se ovakav tekst moze nazvati novinarskim.

пиши ћирилицом

07. novembar 2017.

Кад се нађем на београдским улицама и у градском превозу незоставно се сетим 1993.Застоји,гужве... као данас али са великом разликом:онда смо имали наду да вечно неће трајати а данас се питамо шта нас сутра чека.Више ни пешке неможеш ићи јер неко заградио пролаз и где сад?Осилили су се па мисле да ће разним манипулацијама и испирањем мозга остати вечно на власти.Варају се,Срби нису глупи и неће вечно да трпе.

Vasa

08. novembar 2017.

Miloše, da li si ti svestan svoje nesvesti i ne razlikuješ satiru vrhunskog srpskog satiričara od novinskog članka_

m

08. novembar 2017.

Nedostajaće mi te rupe po Slaviji, centru i perfiriji. Navikla sam da idem ulicom smerno, nosa pobodenog u zemlju. Šta ima da gledam okolo i divim se Fontani...ups, i tamo je rupa... Ako je po obećanjima, rupa više nema, a nisu ni bile. Samo mi se pričinilo...

ljubobivši član Ds

09. novembar 2017.

Ovo pisanije mi liči na ono dokon pop i jariće krsti.Ka se nešto radi ne valja ,kad se ništa ne radi opet još više ništa ne valja