Site name

Prestanite da lažete sami sebe

* Nije normalno da zakon ne važi za sve podjednako. Nije normalno da se izbori kupuju pre izbora

Ne, nije ovo tekst protiv vlasti.

9

Piše: Olivera Jović

08. novembar 2017. 15:30

Prestanite da lažete sami sebe

Ovo je tekst za građane i seljake, za sve one koji jednom crvenom novčanicom brišu budućnost naše dece lako kao gumicom, kao da nije bitna. Ovo je tekst za sve one koji se "stide" - a ipak idu od kuće do kuće i mole za glasove. Ovo je tekst za sve one koji pristaju da povraćaju po sebi i svojim precima, pod izgovorom pragmatičnog mirenja i nemogućnosti preživljavanja. Ovo je tekst za sve one koji pristaju na ucene, na pretnje, koji pognu glavu pred nižima od sebe pod izgovorom bedne plate i još bednije penzije.

Ovo je tekst za one koji se prodaju umesto da se ne predaju.

Molim vas, prestanite da lažete sami sebe.

Zar stvarno mislite da će se vaše dvorište samo od sebe počistiti? Zar zaista verujete u izmišljene brojke i nerazumljive izraze kojima vas zasipaju sa TV ekrana i žutih strana? Zar stvarno ne vidite prazna sela, urušene fabrike, raskopane puteve? Zar zaista verujete da će vam zaposliti dete samo zato što potpišete neku pristupnicu? Zar zaista negde duboko u sebi niste svesni da će, ako ga ikada i zaposle, to biti na određeno vreme. Jer mnogo je gladnih usta, a zver ima veliki apetit.

Zar ste zaista spremni da prodate svoju krv i meso? Zaista ne primećujete očajno stanje u školama i obdaništima? U porodilištima? Dok gutate svoju dnevnu dozu nekog leka za smirenje (ili koje god droge koja vam služi da podigne zid između realnosti vašeg sumornog života i svetle predstave na ekranu) - da li zaista, onako iskreno, verujete u to da Srbija ide u dobrom pravcu?

Šta osećate kada gledate kako se ministar inostranih poslova ponižava pred dojučerašnjim kolonizatorom, dok mu muftija lepi stodolarku na čelo?

Kako se osećate kada se neko koga ste postavili da služi narodu ponaša kao raspikuća, poklanjajući zemlju i vodu i banje i vazduh NAŠE DECE ljudima bez morala i časti?

Da li zaista, zaista, negde duboko u sebi ne cvilite od poniženja?

Prestanite da lažete sebe. Nije bezbolno, ali je oslobađajuće. Pokušajte da nađete tu mrvu ljudskosti, ako je preživela, u sebi. Pokušajte zbog naše dece, ne zbog vas. Pokušajmo svi zajedno da na ljutu ranu stavimo ljut lek. Jer nema više vremena. Nemate rezervnu otadžbinu. Kada sva naša deca odu, a otići će, ne samo da nećete imati penzije i plate - ostaćete bez nečega mnogo vrednijeg. Ostaćete bez radosti, bez smeha, bez ljubavi.

Molim vas, priznajte sebi da nije normalno da partokratija pljačka zemlju i da od naše zemlje napravi svoju državu. Nije normalno da se otimaju penzije, smanjuju plate, povećavaju porezi. Nije normalno da zakon ne važi za sve podjednako. Nije normalno da se izbori kupuju pre izbora. Nije normalno da se plašite sopstvene senke.

Otvorite oči, pogledajte oko sebe. Srbija može biti zemlja u kojoj se lepo i rado živi. Dovoljno je samo da promenimo sistem.

Autorka je članica GO Dosta je bilo

povezane vesti

Kako sam postao "bogati penzioner"

3

Piše: Nenad Novičić

Prerušeni u sveštenike

2

Piše: Vlatko Sekulović

Analogije i opšta mesta

7

Piše: Igor Marojević

komentari (9)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Ratko Aleksic

08. novembar 2017.

Potpuno se slazem sa tekstom gospodje Jovic. Imam samo dilemu kao gradjanin i glasac i pitam gospodju Jovic posto se bavi politikom sta je alternativa ovoj vlasti i kako je pobediti. Blize se gradski izbori a po svemu sudeci i republicki. KAKO POBEDITI VUCICA? Sa ovakvom opozicijom nemamo nikakve sanse. Sasa Jankovic hoce ponovo Djilasa za gradonacelnika Beograda. Proverenog tajkuna i lopova,stvarno sramota. Nije nikakvo cudo da Vucic i njegova banda tako komotno pljackaju i obezvredjuju i ono malo sto je ostalo od ove zemlje pored ovakve opozicije. Blago receno jadno i bedno.

Milena

08. novembar 2017.

Znaci "Dovoljno je samo da promenimo sistem" koji je napravio lakrdiju od svega sto se pojavi na ovim prostorima - od komunizma, nacionalizma, fasizma, demokratije, drzave, drustva, religije, tradicije, modernosti, umetnosti, nauke... Zar vi stvarno ne znate odgovore na svako od vasih pitanja? Da li obmanjujete sebe ili pokusavate da obmanete nas? Ako odgovore zaista ne znate, zasto se bavite politikom na planeti Srbiji?

Predrag

09. novembar 2017.

Medicina,lek,put ka oprostu . U red da se stane,pa da traje dok se isprani mozgovi od boljševičke ideologije ne revitalizuju. Teško ,da teže ne može biti. Zahvalan na tekstu i porukama.

nebo

09. novembar 2017.

BILO KO je alternativa vlasti nepismenih, ulizivaca i primitivaca

Fraj

09. novembar 2017.

Gospodja je apsolutno u pravu

Zorica

09. novembar 2017.

Nisam verovala da cu ovo ikad reci, ali - vratite nam Titov komunizam any time!

Mina

09. novembar 2017.

Naravno da veliki broj ljudi radi ono sto im se ne svidja, obicno zbog toga sto su zaista prinudjeni a retko i oni koji misle da su prinudjeni. Sad jos vi treba da im stajete na muku? Kakva arogancija. Ovako kao sto ste vi napisali zaista misle i otvoreno govore samo revolucionari i islamski fundamentalisti - oni koji nisu spremni da zive po svaku cenu, koji se ne plase smrti i koji su spremni da rizikuju sve, ukljucujuci svoje porodice, da bi promenili stanje u kojem se nalaze. Ili ih nece biti. Ta su vremena prosla. Nekad se tako izlazilo iz feudalizma, pravila komunisticka revolucija, gradila hiljadugodisnja fasisticka Nemacka...Danas je "kesa s mlekom" iznad svega. Sreca da je tekst u Danas-u, pa vam niko nece uzeti za zlo. U nekom tabloidu, ovo bi bilo idealno da oterate sve te nesrecnike jos dalje od sebe.

scoby

09. novembar 2017.

Radim u državnoj upravi i nikako da shvatim šešeljoidnu matematiku. U vreme nenarodne žute vlasti, posao u mom odeljenju sam radio (prema ocenama rukovodilaca - uspešno), ja i još jedan tehničar. Sada nas ima osam u istom odeljenju (u tu cifru je uključen i moj novi načelnik)! Kad mi je pre dve godine umanjena plata za 20% (10% po hiru Božanstva i 10% umanjenjem minulog rada), moj zet, inače ljubitelj unapređenih šešeljoida mi je stručno objasnio da je to zbog toga što ja tu platu zapravo nisam ni zarađivao. Zato sam u međuvremenu dobio 6 novih kolega, da mi povećaju produktivnost.

Dejan

09. novembar 2017.

Već sam ovo pisao nebrojeno puta... Alo botovi zar vam zaista nije zao Vaše budućnosti i budućnosti Vaše dece koje neće biti ako ova bagra nastavi da vlada