Site name

Srbija treba da obnovi proizvodnju po najvišim svetskim standardima

Sumnje u kvalitet stranih vakcina

Srpski pokret Dveri duboko žali zbog smrti mladića, a za koju su mediji preneli da je nastala kao posledica komplikacija od dobijenih malih boginja.

1

29. decembar 2017. 13:30

Sumnje u kvalitet stranih vakcina

Foto: FreeImages / Cierpki

Dveri nisu protiv vakcinacije, već izražavaju sumnju u kvalitet stranih vakcina. Podržavamo vakcinaciju, ali proverenim domaćim vakcinama kao što je to rađeno decenijama unazad u našoj zemlji. Smatramo da država treba da omogući bezbednu vakcinaciju klinički ispitanim domaćim vakcinama i da uključi struku u kampanju, ali da na kraju ipak roditelji odluče da li žele ili ne žele da vakcinišu decu.

Ono što smo ponovili u nekoliko saopštenja za javnost je da se zalažemo da nadležne strukovne organizacije donose stručna mišljenja, u ovom slučaju o potrebi za vakcinacijom, odnosno da ova tema nije tema za političare; da Srbija obnovi proizvodnju vakcina po najvišim svetskim standardima kvaliteta i direktno unapredi zdravstvenu bezbednost građana, kao i da se preispita Zakon o zdravstvenoj zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti i roditeljima omogući da uz adekvatnu informisanost odlučuju o dobrobiti svoje dece. Dveri se protive svakoj represivnoj meri, naročito kada je ona usmerena na porodice ili na ograničavanje prava roditelja. Ukoliko strukovna udruženja odluče da je potrebno postići veći obuhvat stanovništva vakcinacijom, onda je potrebno sprovoditi kontinuiranu edukaciju stanovništva o neophodnosti vakcinacije dece, umesto sprovođenja represivnih zakona.

Informativna služba Srpskog pokreta Dveri

povezane vesti

komentari (1)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Marko

29. decembar 2017.

Srbija, kao i svaka druga država koja je u ovom procesu globalizacije izgubila deo svog identiteta, treba da vrati suverenitet nad farmacijom i zdravstvom, a ne da isti prepušta u ruke stranim, multinacionalnim korporacijama. Bez prehrambene suverenosti, bez farmaceutske i zdravstvene suverenosti kao ključnih delatnosti u životu svakog društva, nema ni bilo koje druge suverenosti, odnosno društvo koje izgubi kontrolu nad ovim delatnostima postaje kolonija i poligon za svakakve manifetluke.