Đilas, šanse i skandali 1Foto: FreeImages / Cierpki

Branko Radun u Politici od petka, 5. januara, pita se „Da li Đilas ima šansu?“ U podnaslovu: „Osim toga što je tajkun, a to se u našoj javnosti ne doživljava pozitivno, sa mnoštvom privatnih i poslovnih skandala koji ga prate ima ozbiljne strukturalne političke nedostatke“.

Da li Đilas ima šansu? Zašto da ne? Svuda u svetu uspešni poslovni ljudi su cenjeni. Druga je stvar što kod nas postoji otklon prema takvim ljudima, to je njihov problem i neka to oni razrešavaju sa sobom! Bogumi i kod nas su cenjeni i isticani domaćini kao uzor! Ovo su isticali i čelnici „kompletnih idiota i seoskih đilkoša“!

Prema tome, primedbe na račun „mnoštva privatnih i poslovnih skandala“ ne mogu da prođu. Što se tiče „privatnih skandala“, najblaže rečeno nepristojno je ulaziti u nečiji privatni život. Davno su prošla vremena Broza kada je to bilo aktuelno (moralno-politička podobnost). Na pitanje morala Zoran Đinđić je svojevremeno rekao: Kome je stalo do morala neka ga potraži u crkvi.

U prilog „poslovnih skandala“ spočitavanje Đilasu tu tu ima nekih problema, može se postaviti pitanje: šta radi tužilaštvo? S obzirom da Đilas do sada nije procesuiran, sve ostaje na nivou insinuacija. Za one koji nisu informisani ovakve izjave podležu odgovornosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari