Ko je šefica Informativne službe SNS? 1Foto: Miroslav Dragojević

Informativna služba SNS priredila je u Galeriji Progres izložbu novinskih naslova i članaka kojima, kako tvrde, dokazuju da cenzura u Srbiji ne postoji, te su ovu instalaciju nazvali „Necenzurisane laži“.

Domaćin ove izložbe na otvaranju bila je upravo šefica te stranačke službe Vladanka Malović, koja se zapravo prvi put pojavila u javnosti iako važi za moćnu ženu unutar SNS.

„Ova izložba nije prozivanje medija koji uvredljivo pišu o Aleksandru Vučiću“, rekla je Malović na otvaranju izložbe „Necenzurisane laži“ i objasnila da se Služba za informisanje odlučila na taj korak jer već više od dve godine domaća, ali i deo međunarodne javnosti kontinuirano govori o medijskoj cenzuri, koja navodno vlada u Srbiji od trenutka od kada je odgovornost za vršenje vlasti u Srbiji preuzela SNS na čelu sa Vučićem.

O Vladanki Malović javnost malo šta zna. Tačnije, građanima nije prepoznatljiva, jer se nije eksponirala u medijima. Znaju je samo novinari koji su sarađivali sa njom. Međutim, nikada nije želela da daje izjave pod svojim imenom, iako je od 2014. i članica Predsedništva SNS. Na čelu Informativne službe naprednjaka nalazi se još od izborne kampanje 2012. i u početku je bila predusretljiva za sve zahteve novinare. Vremenom je počela sve manje da se javlja, da bi u poslednjih nekoliko meseci skoro prestala to da čini. Barem Danasu.

Domaći mediji su o njoj pisali kao jednoj od tri žene u koje Vučić ima veliko poverenje. U stranci tvrde da je Malović Vučićeva desna ruka, koja bi za svog šefa skočila „i u vatru i u vodu“. Vučića oslovljava se „šefe“.

„Ponosna sam na svog šefa, koji hrabro i odgovorno vodi našu zemlju, i na to sa koliko predanosti, energije i umeća od Srbije pravi zdravu i modernu državu. Svoju stranku volim i čast mi je što sam deo tima i jedan od saradnika Aleksandra Vučića“, rekla je jednom Malović za Alo.

Prošle godine bila je svrstana na Blicovu listu „50 najmoćnijih žena u Srbiji“, gde je zauzela poslednje, 50. mesto. Pre angažovanja u Informativnoj službi bila je u beogradskom odboru SNS. Od 2012. bila je i u Glavnom odboru dve godine. Rođena je 1982. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari