Zorana Arunović: Zlatna strelkinja 1Foto: Fonet

Srpska strelkinja Zorana Arunović nova je evropska šampionka u gađanju vazdušnim pištoljem, a još jednu medalju za ovaj naš trofejni i skrajnuti sport „upucala“ je svetskim rekordom od 246,9 krugova u finalu kontinentalnog prvenstva u slovenačkom Mariboru.

Pri čemu je uspeh 30-godišnje Beograđanke na ovom takmičenju „pojačan“ prvim mestima u konkurenciji ženskih timova i miksu, u istim disciplinama.

Uz sve to, Arunovićeva je od prelaska u vođstvo sredinom finalne serije pa sve do kraja samo uvećavala distancu u odnosu na rivalke, ostavljajući im jedino borbu za drugo mesto, gde je završila Ukrajinka Olena Kostevič, s ogromnih 7,4 kruga slabijim rezultatom od pobednice EP.

– Poslednjih meseci imala sam dosta problema, pre svega sa pištoljem, ali sam ih uz pomoć trenera sve prevazišla i formom uoči prvenstva najavila dobar nastup u Mariboru. U finalu sam gledala samo kako da mi sledeći hitac bude bolji od prethodnog, ne obraćajući pažnju na rezultate rivalki, a kako sam minimalno grešila desilo se da završim daleko ispred njih, objasnila je uvertiru za EP i taktiku u borbi za prvo mesto u finalu mlađa sestra strelkinje Jelene Arunović, pod čijim je trenerskim nadzorom već neko vreme.

Zorani je ovo drugo pojedinačno seniorsko odličje na prvenstvima Evrope, nakon bronze na EP iz prošle godine, a posebno mesto u njenoj ličnoj riznici uspeha pripada tituli na novoustanovljenim Evropskim igrama 2015. Od ruke su još išli i nastupi na Svetskim prvenstvima, a ono iz 2010. donelo joj je najviše slave i priznanja. Arunovićeva je tada, iz Minhena, odnela individualno zlato u gađanju vazdušnim pištoljem na 10 metara, pojedinačno srebro u gađanju sa 25 metara malokalibarskim pištoljem i ekipno drugo mesto na 25 metara istim oružjem. Za šta je na kraju godine nagrađena zvanjem najbolje sportistkinje Srbije u izboru nacionalnog Olimpijskog komiteta i zvanjem najuspešnije strelkinje na planeti, po mišljenju Međunarodne streljačke federacije. Zorana je zasijala i na Univerzijadi u Šenženu (2011) i Svetskim kupovima posle toga, ali joj se nije posrećilo da se popne na pobedničko postolje na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. i proletos u Rio de Žaneiru.

Nekadašnja članica SK Policajac, a sada dika i ponos Crvene zvezde, rođena 22. novembra 1986, paralelno sa sportskom karijerom završavala je studije ukrajinskog jezika na beogradskom Filološkom fakultetu, bavi se fotografijom, uživa u šetnjama i životinjama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari