Kristijano Ronaldo: Kontroverzni golgeter 1Foto: EPA/ SERGEY DOLZHENKO

Početnu nevericu u ekskluzivnu najavu rastanka Kristijana Ronalda i Real Madrida, na stranicama portugalske A Bole, smenila su nagađanja uglednih španskih sportskih dnevnika na temu tajminga potencijalno najskuplje fudbalske „brakorazvodne parnice“ u istoriji ovog sporta, odnosno sledećeg „partnera“ zvanično najboljeg fudbalera sveta.

Svi novinski izvori bliski šampionu Evrope i njegovoj najvećoj zvezdi složni su u saznanjima da je čuveni CR7 čvrsto rešio da posle devet sezona napusti „Santijago Bernabeu“ i Primeru, što će budućeg poslodavca koštati oko 200 miliona evra, samo za obeštećenje.

– Odlazim, odlučan sam, nema povratka nazad – mediji sa Pirineja horski su preneli navodno ultimativno obraćanje fenomenalnog golgetera prvom čoveku kraljevskog kluba Florentinu Perezu, kao odmazdu za to što su sudske vlasti Španije pokrenule istragu protiv jednog od najboljih fudbalera današnjice zbog utaje (oko) 14 miliona evra poreza.

U nedostatku zvaničnih izjava samog Ronalda i čelnika najtrofejnijeg kluba na svetu, u medijima se vrti ista priča, po kojoj Ronaldo smatra da se na udaru zakona našao zbog propusta i(li) nedovoljne zaštite kluba, zbog čega je rešen da ode iz zemlje gde ga (kao njegovog večitog rivala iz Barselone Lionela Mesija) verovatno čekaju uslovna zatvorska kazna i novčana globa za učinjeno delo. Ne da bi izbegao sankcije, jer je to neće biti moguće u slučaju da mu se dokaže krivica, već da bi se na taj način revanširao klubu i zemlji, kojima je tokom dugog „zajedničkog života“ doneo sve moguće trofeje. Od dolaska iz Mančester junajteda Kristijano Ronaldo dos Santos Aveir je s mesta krilnog napadača „pečatirao“ dve titule prvaka, isti broj Kupova i jedan Superkup Španije, tri trofeja Lige šampiona, dva osvajanja Superkupa Evrope i dva Svetska klupska prvenstva, uz obaranje silnih klupskih i ličnih rekorda.

Rođen 5. februara 1985. u mestu Funšal na ostrvu Madeira, uzeo je sve što se može uzeti od pobedničkih pehara sa Mančester junajtedom, plus jedan Superkup Portugala sa Sportingom iz Lisabona, a neverovatnu ličnu riznicu trofeja ukrasio je prošlogodišnjim penjanjem na krov Evrope sa nacionalnim timom. Privlačio je pažnju i čestim pomaganjem bolesnih i siromašnih, turbulentnom vezom s top ruskom manekenkom Irinom Šajk, modnim kampanjama, stalnim uvećavanjem basnoslovno skupog voznog parka, dobijanjem sina Kristijana u vezi sa nepoznatom Amerikankom… Nedavno je, navodno, postao roditelj blizancima Evi i Mateu, koje je na svet donela nepoznata žena, a piše se i da čeka prinovu sa trudnom devojkom Georginom Rodrigez.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari