Novak Nedić: Vladin gensek iz tabloida 1Foto: FoNet / Nenad Đorđević

Dosadašnji generalni sekretar Vlade Novak Nedić ostao je na toj funkciji i u novoformiranom sazivu izvršne vlasti sa Anom Brnabić na čelu.

Takva odluka objavljena je u petak, nakon što je održana prva sednica nove vlade.

Nedić je rođen 1982. godine i potiče iz pravničke porodice. Član je Srpske napredne stranke. Diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Radio je kao volonter pripravnik od 2005. do 2007. godine u Trgovinskom sudu u Beogradu, Specijalnom odeljenju Okružnog suda u Beogradu i kao pripravnik u Advokatskoj kancelariji Nedić.

Bavi se privrednim i krivičnim pravom, a stekao je Sertifikat posebnih znanja iz oblasti prava deteta i krivično-pravne zaštite maloletnih lica. Za generalnog sekretara Vlade prvi put je izabran 2014, nakon što je premijer postao Aleksandar Vučić. Na istoj funkciji ostao je i posle parlamentarnih izbora 2016. godine. Govori engleski jezik.

Bio je član radne grupe Ujedinjenih Arapskih Emirata i Vlade Srbije za saradnju sa kompanijom GIDC, te predsednik Komisije za odobravanje upotrebe službenih vozila u Vladi. Kako se navodi na portalu Istinomer, bio je, takođe, predsednik Nadzornog odbora Javnog preduzeća Službeni glasnik.

Nedić se 2014. suočio sa optužbama da je umešan u seks skandal. Kako je pisao list Blic, službenica jedne državne institucije optužila ga je za seksualno uznemiravanje. Godinu dana kasnije, list Alo tvrdio je da otac Novaka Nedića, Vojislav, potpredsednik Fudbalskog kluba Partizan, zadužen za pravna pitanja, sagradio vilu čija vrednost je procenjena na milion evra u Rijeci Reževića na budvanskoj obali.

O genseku Vlade pisao je i Kurir, koji je početkom prošle godine objavio da je Novak Nedić bio „siva eminencija“ u FK Partizan, ali da se povukao zbog sukoba s generalnim direktorom kluba Milošem Vazurom, kome je bio venčani kum. Vazura je tada prokomentarisao da su to „gluposti koje ne želim da komentarišem“, potvrdivši da mu je Nedić venčani kum.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari