Nenad Ćaćić: Laureat u fotelji 1Foto: Novi Sad

Novinar novinske agencije Tanjug Nenad Ćaćić imenovan je za glavnog i odgovornog urednika Prvog programa Radio televizije Vojvodine, odlukom koju je pre dva dana doneo Upravni odbor ove javne medijske ustanove.

Do njegovog imenovanja, vršilac dužnosti glavnog urednika Prvog programa RTV bila je Nada Kalkan.

Nenad Ćaćić je, kao jedini pojedinac, pored Muzičke omladine Novog Sada i Udruženja penzionera grada Novog Sada, dobitnik Oktobarske nagrade Novog Sada koja se dodeljuje povodom obeležavanja 23. oktobra – Dana oslobođenja Novog Sada, kao društveno priznanje za izuzetne rezultate u radu, dela i najviša dostignuća i ostvarenja, postignuta u toku jedne ili više godina, u oblasti privrede, društvenih i drugih delatnosti. Ovu gradsku nagradu koja, pored plakete, ima i novčani deo od 130.000 dinara, Ćaćić je kao novinar Tanjuga dobio i zbog, kako je u obrazloženju Komisije za dodelu nagrada navedeno, „dugogodišnje promocije Novog Sada“.

Nenad Ćaćić je dugogodišnji novinar koji je pre Tanjuga bio šef dopisništva Glasa javnosti, a radio je i za druge novosadske redakcije. Prvi „koraci“ su bili u studentskom „Indeks“-u, zatim u mesečniku „NS sport plus“.

Kako navodi BETA agencija, Ćaćić je od 12. aprila ove godine zaposlen u Radio televiziji Vojvodine kao pomoćnik urednika Informativnog programa Prvog programa televizije, a kako je u istraživanju portala Vojvođanskog istraživačko analitičkog centra (VOICE) navedeno, ta pozicija „nije postojala u sistematizaciji radnih mesta na RTV-u“, a tom prilikom je na Radio televiziji Vojvodine zaposlen i jedan Tanjugov fotoreporter.

Portal VOICE istraživao je da li je zapošljavanje novinara Tanjuga na javnom servisu „dugoročno državno rešenje za Tanjug“, odnosno da li je plan da novinare i fotoreportere Tanjuga „zaposli na javnim medijskim servisima, gde će dobijati plate, a oni će i dalje nastaviti da rade za ovu novinsku agenciju“. VOICE je naveo da je nedelju dana nakon zaposlenja, generalni direktor RTV-a Miodrag Koprivica izdao Nenadu Ćaćiću Rešenje o davanju saglasnosti za rad kod drugog poslodavca, i omogućio mu je da „i dalje izveštava sa događaja iz Novog Sada i Vojvodine za agenciju Tanjug“.

Ćaćić je rođen u Crnoj Gori, a u Novi Sad je došao na odsluženje vojnog roka, zatim je upisao fakultet i zaljubio se u grad na Dunavu i u svoju suprugu Banaćanku. U novinarstvo se zaljubio još od malih nogu. Za novosadski list „Dnevnik“, u intervjuu koji je objavljen povodom Oktobarske nagrade, izjavio je: „Uvek sam znao da ću biti novinar, odnosno da ništa drugo neću u životu raditi izuzev biti novinar“. Sada je i glodur.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari