Lav Grigorije Pajkić: "Njuzovac" sa hadžilukom 1Foto: Fonet/Božidar Petrović

Sin spisateljice Isidore Bjelice i dramaturga Nebojše Pajkića ustalasao je proteklog vikenda srpsku javnost nakon što se otkrilo da je u petak na skupu opozicije na Trgu republike radio anketu lažno se predstavljajući kao deo ekipe satiričnog portala Njuz. net.

Cilj „poduhvata“ u koji se upustio ovaj mladi naprednjak bio je da se pristalice opozicije ismeju kao „lažna elita“ koja ne zna ko su Nadežda Petrović, Milutin Milanković, Slobodan Jovanović i Uroš Predić. Odgovori građana „besomučno“ su prikazivani na prorežimskim televizijama poput Studija B i Pinka.

Lav Grigorije Pajkić je rođen 25. oktobra 1995. godine u Beogradu. Filmski je i televizijski producent, kao i montažer. Sa 20 godina imenovan je za direktora neprofitne Srpske naučne televizije, a godinu dana kasnije primljen je u Trilaternu komisiju, čime je postao najmlađi član te organizacije u Evropi, ako ne i u svetu. Takođe, jedno vreme bio je predsednik omladine Srpske narodne stranke, koju predvodi Nenad Popović. „Kada sam video da se osnovala jedna nova stranka, sa novom idejom, želeo sam da se okušam. Mlad sam, mlada je stranka, tu sam se najviše našao“, izjavio je pre dve godine, ističući da su ga roditelji podržali kada se pridružio „narodnjacima“.

Na Tviter nalogu Lava Grigorija Pajkića mogu se naći i podaci da je predsednik Upravnog odbora u Nacionalnom debatnom klubu, te projektni menadžer i direktor Centra za strateške projekte. On, takođe, često, „retvituje“ poruke predsednika države Aleksandra Vučića i ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, a na fotografijama je neretko u društvu naprednjaka Aleksandra Jovičića. Pre nekoliko meseci je na Fejsbuku objavio da je postao hadžija. „Od danas zvanično, blagoslovom patrijarha Teofilosa Trećeg Jerusalimskog, postadoh hadžija“, poručio je. U vezi je sa Milicom, studentkinjom psihologije, čije fotografije uz romantične poruke objavljuje na Instagramu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari