Milica Mandić: Šampionka 1Foto: Fonet/ Aleksandar Barda

Drugi put u karijeri Milica Mandić proglašena je za najuspešniju sportistkinju Srbije u izboru domaćeg Olimpijskog komiteta.

Srpska tekvondistkinja prethodno je ovu titulu ponela 2012. godine kada je osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu, preko noći privukavši pažnju javnosti koja do tog trenutka niti je znala za nju niti je mnogo marila za tekvondo. U međuvremenu, dosta toga se promenilo, zahvaljujući kako uspesima Milice Mandić tako i drugih mlađih tekvondista, pa se danas tekvondo borbe srpskih boraca na međunarodnoj sceni prate sa istim žarom kao i košarkaške ili fudbalske utakmice.

Tokom ove godine tekvondistkinja kluba Galeb postala je šampionka sveta, uz osvojeno drugo mesto na Evropskom šampionatu i Gran pri turniru u Maroku. „Bilo je dosta izazova i za mene i za trenere u proteklim godinama i tek sad vidim da je sve to bilo deo velikog iskustva koje me dovelo do svetskog zlata. Izazova će uvek biti, ali ljubav prema sportu jeste ono što sve nas sportiste motiviše da radimo na sebi i postižemo još više“, kazala je nakon prijema nagrada Milica Mandić.

Milica Mandić je rođena 6. decembra 1991. godine u Beogradu. Tekvondo je počela da trenira sa 11 godina. Prethodno se oprobala i u drugim sportovima, a za sadašnji se opredelila zato što je „brz, eksplozivan, kontaktni“. Da može da napravi velike rezultate videlo se kada je bila u mlađim kategorijama, dok je prvi veliki uspeh među seniorima ostvarila 2011. godine sa bronzom na Svetskom prvenstvu. Ubrzo potom došlo je i olimpijsko i zlato, a potom su se ređale medalje sa Evropskih igara, šampionata Starog kontinenta, gran prijeva… „Nije nimalo lako ostati na tronu, podneti sve pritiske, biti prvi, ali to je naš život i volimo ga, pa tako i prebrodimo razne životne i sportske krize“, rekla je Mandićeva u jednom intervjuu početkom godine.

Pored trenera Dragana Jovića najveća podrška tokom karijere bila joj je porodica, majka Vesna, otac Predrag, sestra Jovana i baka Živanka, koja je ove godine preminula, a za koju Milica kaže da joj je ljubav prema njoj dala snagu za osvajanje poslednjeg zlata.

Milica Mandić diplomirala je na Fakultetu za kulturu i medije Megatrenda prošle godine, kada je postala i članica Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari