Site name

Ličnost Danas

Boban Gašić - Mlađi brat

Vlada Srbije je na poslednjoj sednici odlučila da za predsednika Nadzornog odbora Kliničkog centra Niš imenuje Bobana Gašića (42), mlađeg brata direktora BIA Bratislava Gašića.

8

Piše: Zorica Miladinović

26. decembar 2017. 14:05

Boban Gašić - Mlađi brat

Foto: S. Milenković

On je i vlasnik kruševačke firme "BG Produkt" koja se bavi "proizvodnjom kakaoa, čokolade i konditorskih proizvoda".

U rešenju Vlade, koje je potpisala premijerka Ana Brnabić, ne navodi se obrazloženje za takvu odluku.

Bilo bi zdravo verovati da Bobana Gašića na tu funkciju, kao i na mesto člana Upravnog odbora Opšte bolnice Kruševac, na kojem se prethodno "našao", nije dovela porodična veza sa direktorom BIA, koji je prethodno bio ministar odbrane i visoki funkcioner SNS-a. Ili će biti to što je on sam (Boban), po rečima direktora BIA i njegovog brata, "drug i prijatelj" sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom. O tome koja su ga "znanja, iskustva i veštine" preporučila za učešće u upravljanju i nadziranju (ne)malih zdravstvenih ustanova na jugu zemlje javnost može samo da nagađa. NJegova radna biografija nije javno dostupna, a "obično dobro obavešteni izvori" našeg lista iz Kruševca nisu sigurni ni koje je škole završio.

LJubopitljiviji deo javnost se zainteresovao i za ovog mlađeg brata srbijanskih funkcionera kada se njegov lik našao na ikoni u Crkvi Svetog Jovana Krstitelja, zajedno sa likom Bratislava Gašića. Ktitor te crkve, izgrađene na brdu Bagdala iznad Kruševca, jeste porodica Gašić, samu crkvu je osveštao patrijarh Irinej, a SPC je po njenoj gradnji odlikovala oba brata. Drugom prilikom su pojedini portali, među kojima i oni koji se bave borbom protiv korupcije, pisali ili preneli da je navodno upravo na ime mlađeg brata Bratislava Gašića uknjižen luksuzni prostor koji je SNS kupila u Kruševcu, plativši ga 109.000 evra, što zvanično nije potvrđeno.

Mlađi Gašić je, pak, poznatiji kao neko ko se "oduvek bavio privatnim biznisom". Jedini je vlasnik kruševačkog "BG Produkta" koji je osnovan 1996. godine kao porodična firma. Proširio je njenu delatnost i na usluge renta kara. "BG Produkt" je krajem 2016. godine uzeo u zakup i Industriju konditorskih proizvoda "Kondiva" iz Bujanovca, čiji je osnivač "Simpo" iz Vranja. Prema podacima APR-a, "BG Produkt" je prošle godine ostvario poslovni prihod "veći od 4,4 miliona evra (543.278.000 dinara)" i imao oko 200 zaposlenih.

Mada u SNS-u nije bio na bilo kojoj istaknutijoj funkciji, poznavaoci tvrde da je "blizak" toj stranci i da ga "svuda ima". Bio je predsednik Teniskog kluba Kruševac. Oženjen je i ima troje dece, koliko i njegov stariji brat Bratislav.

povezane vesti

komentari (8)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Milica

26. decembar 2017.

To sto je prihvatio da radi bez nadoknade je dokaz o kakvom se coveku radi.

Zrenjaninac

26. decembar 2017.

AVAV bitange !!!!!

Cane

26. decembar 2017.

I svakoga casa , i svakoga trena, ti htela si samo da ti budem sena, shvatih na kraju, ti nisi prava zena ...

tarabic

26. decembar 2017.

Radikalski otpad zaserava celu Srbiju.

Fraj

27. decembar 2017.

Još jedan dokaz da su gradjani robovi stranaka,a stranke robovlasnici.Plen su tzv državno-društvene institucije.

Dragan

27. decembar 2017.

Ništa iznenađujuće. U ovoj haos državi možemo svašta da očekujemo. Pametni nam beže, oni prosečni ostaju ovde i bukvalno su eksploatisani od strane neznalica, nepismenih, koji su diplomirali na nekoj Megableji ili Singiduduku, na istim institucijama doktorirali i sada jašu ovaj narod koji ima kičmu samo za jahanje. Svi ćute, trpe, neki đavo strahuju... Strašno, strašno!!!

Oliver

27. decembar 2017.

Bobane, napij se...

Gligorije_15

28. decembar 2017.

Dobro možda nije dobar majstor kao njegov stariji brat, ali verovatno dobro muti lepak i izvlači fuge. Nije doktor al može da pogleda, što se kaže.