Site name

LIK Danas

Bezličnost godine: Tetka iz Kanade

U tradicionalnom novogodišnjem izboru Danasa za bezličnost godine, ovo prestižno priznanje za 2017. otišlo je u ruke Tetki iz Kanade, ovlašćenoj i opunomoćenoj državnoj tetki, i biće joj uručeno čim je lociramo, mada tu ne pomaže ni satelitska navigacija.

12

Piše: Dragoljub Petrović

30. decembar 2017. 13:00

Bezličnost godine: Tetka iz Kanade

Karikatura: Predrad Koraksić Corax

- Znate li kol'ka je Kanada i koliko tamo ima tetki? - rekao je direktor Danasa pre neki dan držeći se za glavu, jer već godinu dana tražimo prošlogodišnjeg laureata radi uručenja, zbog čega je naša redakcija na kraju godine naglo počela da se bavi istraživačkim novinarstvom, iako takvo novinarstvo tokom godine izbegavamo, jer mora da se provede više od dva sata u poslu.

Nagrada za Bezličnost 2016. godine, naime, pripala je Fantomima iz Savamale kojima priznanje do danas nije uručeno zato što nemaju tačnu adresu, a tamo gde su poslednji put viđeni nema kućnih brojeva. Takoreći, nema ni kuća.

Rukovodeći se odlukom da posle Fantoma iz Savamale nagradi Tetku iz Kanade, žiri našeg lista u obrazloženju je napisao kako je bezličnost postala obeležje savremene Srbije, te da biračko telo više veruje bezličnostima nego ličnostima. Osim jedne ličnosti koja će svakako biti Lik godine u nekim drugim dnevnim listovima. Mi daleko više cenimo bezlične.

- Razlika Tetke iz Kanade i himalajskog Jetija jeste u tome što su njega mnogi videli, ali niko nije uspeo da ga uhvati, dok je Tetku iz Kanade uspeo da uhvati samo ministar Vulin, ali niko drugi nije uspeo da je vidi - piše u obrazloženju žirija.

Tetka iz Kanade rođena je 18. septembra 2017. godine, najverovatnije u Kanadi, državi koja se nalazi severno i istočno od Amerike, baš kao što se ministar Vulin nalazi severno i istočno od svega, pa i sebe.

Rođena je baš tog dana kao projekat Stevana Dojčinovića, slikara ekspresioniste čije remek-delo "Krik" najviše voli ministar Vulin, jer uvek kad otvori sajt ovog remek-dela, glasno krkne, mada je moguće i da tiho krikne. On je čudan neki čovek.

Koraks je na osnovu opisa očevidaca nacrtao Tetku iz Kanade i ona izgleda kao na priloženom foto-robotu. Javite nam ako je vidite!

povezane vesti

komentari (12)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Sima

30. decembar 2017.

Blago "slugama naroda" samo oni imaju dašne tetke u Kanadi.....

SrboKanađanin

30. decembar 2017.

Kao drugoplasiranu bezličnu osobu predlažem ROBOTA koga vi ...list Danas tražite da se ogradimo od njega prilikom davanje komentara.

Даша

30. decembar 2017.

Прва тетка је она са каучем,ова заузима друго место,сребрна медаља!

Sundjer Bob

30. decembar 2017.

Pored tetke kandidat za bezlicnost po meni je i onaj mali ...kako se bese zove...smesni lici malo na prase koje je pusilo petarde...onaj sto se pojavi na ruzicastoj TV sranici..dal je Vucicevic ili Vukicevic nemam pojma uglavnom predstavlja se kao novinar najjeftinijeg lista i urednik istog misli takvi su mu i tekstovi jeftini i prosti e da setio sam se zove se ...dragi moj Dragan...taj je jeftin bezlican opterecen i isfrustriran a bogami i jedva vidljiv od Nese iz Beograda ...

juga

30. decembar 2017.

Za lociranje tetke najbolji nacin je raspisivanje tendera .

milina

30. decembar 2017.

Samo da tetka iz Kanade nije nama stavljala ruku u dzep.

Vlada Ilicvlada149@gmail.com

30. decembar 2017.

Šta li je tek dobio od teče

Inimicus Capitalis

30. decembar 2017.

Šta mislite da li bi ovo moglo tako proci u nekoj civilizovanoj pravnoj državi?

Dobrica Mladenović

30. decembar 2017.

Blago onom kome je tetka živa, a teča je davno umro. Takva tetka je veoma darežljiva za bratance i sestriće. Vulin i Djelić su takve sreće.

Julijana

31. decembar 2017.

Najlepši si, Dražo najlepši si čovek, najlepši

dragan

02. januar 2018.

Pored tetke iz Kanade, mislim da bi za bezličnost godine mogao da konkuriše i Vučićev bot.Niko ga nije video ali se često oglašava svojim komentarima koji prevazilaze zdrav razum.

D-ex

03. januar 2018.

Eeeej, ni tetke više nisu ono što su bile.Umesto da dođu i donesu(znate već šta),mora da se šipči i to mnoooogo puta do daleke i hladne Kanade da bi se uzelo(znate već šta).