Ljudi

Sandra Perković: Šampionka i političarka

Hrvatska bacačica diska Sandra Perković ušla je u istoriju atletike pošto je peti put zaredom osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu, ovaj put hicem od 67,62 metra.

Radomir Laban: Osuđeni sudija

Ako je Kosovo lažna država, onda je i Ustav te i takve države po logici stvari – lažan.

Nikolas Maduro: Dronovi protiv predsednika

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro izjavio je da je napad dronovima sa eksplozivom na njega, dok je pred stotinama vojnika držao govor koji je prenosila televizija, bio očigledan pokušaj ubistva.

Tim Kuk: U Džobsovoj senci

Epl, američka kompanija iza nekih od najpopularnijih tehnoloških uređaja današnjice – ajfona, ajpoda, ajpeda i ajmeka, postala je prva firma u istoriji svetskih berzi koja je dostigla vrednost od 1.000 milijardi dolara.

Veselin Milić: Smenjeni načelnik

U maniru koji postaje karakterističan za Ministarstvo unutrašnjih poslova, Veselin Milić, dojučerašnji načelnik Policijske uprave za grad Beograd, je smenjen „šutom uvis“.

Stiv Benon: Pomagač evropske desnice

Stiv Benon, bivši glavni strateg i viši savetnik predsednika SAD Donalda Trampa, planira da osnuje fondaciju pod nazivom „Pokret“ u Briselu koja bi podržala desničarske stranke u Evropi i pomogla im pred predstojeće izbore za Evropski parlament.

Olga Danilović: Sportski geni

Pre početka turnira u Moskvi srpska teniserka Olga Danilović nije se visoko kotirala čak ni među potencijalnim iznenađenjima, a još kada je poražena u kvalifikacijama svi su izgubili iz vida sedamnaestogodišnjakinju iz Beograda…

Miloš Ćuk: „Poker fejs“

Vaterpolisti Srbije su u subotu uveče četvrti put uzastopno postali šampioni Evrope, nakon što su u finalu bili bolji od domaćina Španije posle boljeg izvođenja peteraca (7:7, 5:3).

Imran Kan: Od plejboja do premijera

Imran Kan, bivši igrač kriketa, obećao je „novi Pakistan“ i borbu protiv korupcije i siromaštva nakon što je proglasio pobedu na nedavno održanim izborima.

Ruven Rivlin: Prvi Izraelac

Ruven Rivlin, predsednik Izraela, prvi je izraelski predsednik koji je boravio u zvaničnoj poseti Srbiji, a ako je suditi po izjavama diplomatskih predstavnika Izraela u Beogradu, reč je o istorijskoj poseti kojom Rivlin pokazuje da Izrael pridaje ogroman značaj Srbiji i međusobnim odnosima.