Site name

ISTORIJSKI ROMAN

Očaravajuća saga

Roman Temelji večnosti Kena Foleta, jednog od najvećih živih pisaca, pojavio se nedavno u izdanju IK Evro Book, u prevodu Bobana Jakovljevića.

Piše: K. E. D.

14. oktobar 2017. 21:00

Očaravajuća saga

Ovaj istorijski roman, na originalnom, engleskom jeziku (A Column of Fire) objavljen je pre nekoliko dana i trenutno zauzima mesta na vrhovima svih svetskih top lista bestselera. Temelji večnosti nastavak su priče iz čuvenih romana Stubovi zemlje i Svet bez kraja, koji su proslavili Foleta i doneli mu međunarodnu slavu. "Saga koja je očarala milione čitalaca. Epski epilog Stubova zemlje i Sveta bez kraja veličanstvena je priča o korenima moći britanske imperije i jedne nove religije koja će zauvek promeniti svetski poredak", navodi izdavač.

Za Božić 1558. mladi Ned Vilard se vraća kući u Kingsbridž i zatiče varoš drugačiju od one koju je ostavio nekoliko godina ranije. Drevna Kingsbrička katedrala nadvija se nad gradom rastrzanim verskom mržnjom. Evropa je zahvaćena krvavim previranjima u kojima se visoka moralna načela silovito sukobljavaju s prijateljstvom, odanošću i ljubavlju.

Varnice ekstremizma pršte od Edinburga do Ženeve, a protestantkinja Elizabeta Tjudor grčevito se bori da sačuva presto, okružena grupicom posvećenih špijuna; dok se Engleska sprema za neizbežan pomorski okršaj s nepobedivom Španskom armadom, a Elizabeta nastoji da stiša strasti zagriženih katolika s jedne strane i puritanaca s druge, sve je izvesnije da njen istinski neprijatelj nisu dve suprotstavljene religije.

Prava bitka vodi se između onih koji veruju u toleranciju i kompromis i tirana rešenih da svoja uverenja nametnu po svaku cenu.

Ken Folet (Kardif, 1949) objavio je više od 30 knjiga, a naklonost publike stekao je pre svega zahvaljujući istorijskim romanima.

povezane vesti

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.