Novo

Komemorativni skup povodom smrti Dragana Mladenovića

U četvrtak, 22. marta, navršava se godinu dana od samoubistva Dragana Mladenovića (1961–2017), radnika u fabrici šinskih vozila „Goša“ u Smederevskoj Palanci. Godinu dana kasnije, odajemo mu poštu javnom komemoracijom u Beogradu, na Trgu republike.

Filmski vodič od 22. do 28. marta

List Danas izdvaja za ljubitelje filma šta se očekuje u narednih sedam dana na filmskim platnima. Svake sedmice donosimo nove preporuke.

Ko su bili „mufte putnici“ u Beogradu?

Čak 2,8 miliona “mufte putnika” je bilo u Beogradu pre 80 godina. To je bio izraz za građane koji su se ”švercovali” u beogradskim tramvajima.

Svetski mediji odustaju od oglasa, okreću se pretplatama?

Većina urednika i direktora svetskih medija, odnosno 62 odsto njih, smatra da je oglašavanje u medijima sve manje bitno, a čak svaki deseti od njih planira da smanji ili potpuno ukine oglase u svojim izdanjima.

Opština Stari grad traži volontere

U sklopu priprema za jubilarnu „Jevremovu – ulicu susreta“, manifestaciju kojom Stari grad već deset godina obeležava Dan opštine i praznik Cveti, Volonterski servis te opštine raspisao je konkurs za volontere.

Katalonija sutra dobija predsednika

Predsednik Skupštine Katalonije Rožer Torent saopštio je večeras da će parlament sutra glasati o izboru novog predsednika te španske pokrajine.

Šta sve matematika može da bude

Povodom Svetskog dana matematike, „Službeni glasnik“ predstavio je danas knjigu „Savršena strogost“, Maše Gesen, o genijalnom ruskom matematičaru Grigoriju Perelmanu.

Šoltes: Veliki dan za građane Kosova

Izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo Igor Šoltes izjavio je da odluka kosovskog parlamenta da usvoji sporazum sa Crnom Gorom o demarkaciji granice predstavlja veliki dan za građane Kosova, jer je ispunjen jedan od najvažnijih uslova za ukidanje viza.

Sarkoziju uručena optužnica

Bivši predsednik Francuske Nikola Sarkozi danas je pušten iz pritvora, a pre toga mu je uručena preliminarna optužnica koja ga tereti da je u predsedničkoj kampanji 2007. godine primio milione dolara od tadašnjeg predsednika Libije Moamera Gadafija, preneo je AP.

Problem vode ujedinio zrenjaninsku opoziciju

– Ne može se pitanje pijaće vode rešavati nametanjem niti po zatvorenim kabinetima već javno i konsenzusom svih zainteresovanih strana, pre svega građana.

Bjelica slavio protiv Teodosića

La Klipersi izgubili su četvrtu utakmicu zaredom pošto je od njih bila bolja Minesota (123:109), jedan od najvećih rivala u borbi za osmo mesto koje vodi u plej-of.

Sporazum Agrokora i Sberbanke

Agrokor i Sberbank sporazumeli su se o povrataku Sberbanke u pregovore, piše Fena a prenosi Radio slobodna Evropa (RFE).

SNS: Fotomontaža predsednika sa magarcem – političko oružje

SNS je zgrožena načinom na koji se u emisiji “Dobar, loš, zao” koju na TV Šabac vode Nenad Kulačin i Marko Vidojković javno priča na podrugljiv način o državnim funkcionerima, a fotomantaže se koriste kao političko oružje.

Putin traži promenu međunarodnih pravila o dopingu

Samo tri dana nakon što je četvrti put izabran za predsednika Rusije Vladimir Putin naložio je predstavnicima Ministarstva spoljnih poslova da zatraže promenu međunarodnih pravila koja se odnose na sprečavanje dopinga.

Prva Poslednja