Novo

Srbija vodi računa o kulturi svih naroda

Profesor na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, doktor Miloš Milenković, član Etnološko-antropološkog društva i Svetskog saveta antropoloških asocijacija je aktivno učestvovao u sprovođenju trogodišnjeg projekta „Doprinos očuvanju i afirmaciji kulture Bošnjaka kroz razvoj intersektorske saradnje“.

Mihajlović: Svakodnevno raditi na borbi protiv predrasuda

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Kooridnacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović danas je povodom Međunarodnog dana tolerancije, izjavila da je potrebno svakodnevno raditi na borbi protiv predrasuda i stereotipa i učiti mlade da poštuju jedni druge, uvažavajući različite stavove i način života.

Trajković: Priznanje nezavisnosti Kosovu ne donosi suštinski ništa

„Srbija je već dosta uradila na polju kompromisa sa Kosovom omogućivši Prištini potpunu unutrašnju nezavisnost kroz izvršnu, zakonodavnu i sudsku vlast, koja je potpuno samostalna od Beograda“, izjavila je u emisiji „Razgovor na RTK2“ predsednica Evropskog pokreta Srba Rada Trajković.

„My baby“ uskoro u Beogradu

Nije trebalo dugo amsterdamskom hipnotičkom bluz trance triju da pokori svet svojom muzikom. Njihov močvarni bluz i fankom inspirisani zvuk spreman je da na vas pusti tešku čaroliju i učini da plešete do ranih jutarnjih časova.

Severna Koreja testirala novo taktičko oružje

Predsednik Severne Koreje Kim Džong Un posetio mesto gde se testira novo taktičko oružje kojim se „pokazuju brzorastuće odbrambene mogućnosti“, prenosi Hina, pozivajući se na severnokorejske medije.

Tenis ne dolazi zbog svinjske kuge

Nakon što je prošle godine u ovo vreme kompanija Tenis pomerila rokove i odložila ulazak u posed poljoprivrednog zemljišta u Vojvodini za 2019, nemačka mesna industrija je još jednom zatražila odlaganje rokova.

Kako se pravilno konzumira hleb?

Ovo je lekcija o tome kako jesti hleb. Možda mislite da vam nije potrebna, pošto celog svog života jedete ovu namirnicu u velikim količinama.

Ispitivanje nove metode lečenja očiju

Za potrebe lečenja mrežnjače koja oblaže unutrašnjost očne jabučice dosad se lek najčešće stavljao na prednji, pristupačni deo oka.

Muzički vodič od 16. do 23. novembra

Svakog petka portal Danasa preporučuje žurke, svirke, koncerte, i događaje praćene dobrim zvukom, koji će se odviti u narednih sedam dana. Pogledajte šta je sve najavljeno od muzičkih dešavanja za predstojeći period. Sadržaj je preuzet sa online najava događaja.

Kako je zemljotres jednoj ženi vratio vid?

Jedan “nesrećni” rekorder koji je dobio bezbroj poljubaca od lepih devojaka nije uspeo da “omađija” Jugoslovenku, dok su majmuni u Londonu izazvali nekoliko lakših proveda kod igrača, kada su odlučili da se umešaju u jednu fudbalsku utakmicu, prenosi list Pravda pre 80 godina.

Prva Poslednja