Novo

Svedoci napada u Šri Lanki: „Mislili smo da je nasilje za nama“

ReutersVojska je ispred mesta nesreće Serija eksplozija potresla je Šri Lanku u nedelju ujutru, a svedoci napada ispričali su za BBC šta su preživeli. Napadnute sutri crkve i četiri hotela u gradovima Negombo, Batikalo i Kolombo. Do napada je došlo kada su se pripadnici mirne hrišćanske zajednice u Šri Lanki slavili Uskrs po gregorijanskom kalendaru. […]

Sikter

Znaće se se svako naše lice i telo, svi će biti registrovani, tačan broj. (Upisaće nas pod brojem ili će nam upisati broj, jedan od pet miliona br. taj i taj).

Georgiev: Pretnjama novinarima se odvlači pažnja javnosti

Napad na novinare je pokušaj da se iz javnosti protera nezgodna tema koja ukazuje na veze ljudi iz vlasti i kriminalaca, ocenio je urednik Balkanske istraživačke mreže (BIRN) Slobodan Georgiev u autorskom tekstu povodom pretnji upućenih preko društvenih mreža.

Dragiša Vasić: Zaboravljena mudrost

Prošlo je sto godina od objavljivanja prve knjige Dragiše Vasića „Karakter i mentalitet jednog pokolenja“ (Novi Sad, Štamparija „Karadžić“, 1919), koja je mogla da nam bude od koristi da smo je čitali, ne samo u trenucima podgrevanja pitanja o karakteru i mentalitetu jedne generacije naših predaka – kako bismo se nadmetali u raspravama o istoriji (knjiga govori o borcima u dva balkanska i Prvom svetskom ratu) – već i u našem redovnom snalaženju u stvarnosti.

Eksplozije u Šri Lanki: Najmanje 200 poginulih u napadima na crkve i hotele

Aftermath of deadly Sri Lanka explosionsThe British Broadcasting Corporation Najmanje 207 osoba je poginulo, a 400 je povređeno u eksplozijama u crkvama i hotelima u Šri Lanki, kaže policija. Prijavljeno je osam eksplozija. Tri crkve u Negombu, Batikalou i Kolombu napadnute su za vreme uskršnjih službi, kao i četiri hotela u Kolombu. Uveden je policijski […]

Turajlić: Gomila nečuvenih uvreda od državnih zvaničnika, nema tu dijaloga

Dijalog je jedino razumno rešenje za izlazak iz situacije u koju nas je dovela vlast, izjavila je profesorka Univerziteta u Beogradu u penziji Srbijanka Turajlić, ali se ona plaši da neće doći do dijaloga vlasti i opozicije, jer predsednik Srbije Aleksandar Vučić „nije u stanju da vodi dijalog“.

UNS: Osnovano samoregulatorno telo za oglašavanje

U Srbiji je prvi put osnovano samoregulatorno telo u oblasti oglašavanja, koje će, po rečima izvršne direktorke Nacionalne asocijacija za etičke standarde u oglašavanju (NAESO) Jelene Ivanović, pomagati potrošačima, medijima, oglašivačima i agencijama.

Besplatni pregledi kože u 24 grada

Udruženje dermatovenerologa Srbije najavilo je da će i ove godine, u okviru kampanje Euromelanom, organizovati besplatne preglede gradjana u 24 grada Srbije i u 49 državnih i privatnih zdravstvenih ustanova.

Kakve veze imaju Ratovi zvezda sa oronulim hotelom u Tunisu

MOHAMED ZITOUNIHotel Du Lak Hotel Du Lak znao je i za bolja vremena. Prepoznatljivog oblika koji podseća na obrnutu piramidu ili pticu u letu, šepuri se tuniskim horizontom još od ranih sedamdesetih. Nekada je bio simbol ambicije i ponosa mlade države koja se oslobodila kolonijalne vladavine, konačno raširivši vlastita krila. Danas je napušten – lak […]

PrvaPoslednja