Site name

Dačić: Grub napad Kitarović

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je da je predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović još jednom grubo napala Srbiju, da je tvrdeći da u Hrvatskoj nema ustaštva i fašizma, izrekla očiglednu laž.

3

Piše: Fonet

Beograd 12. januar 2017. 10:07

Foto: Zoran Mrđa/FoNet

"Šta je nego ustaštvo i fašizam kada se u najvećem stratištu Srba, Jevreja i Roma – Jasenovcu, podiže tabla sa ustaškim pozdravom Za dom spremni? Šta je nego ustaštvo i fašizam kada se u mnogim gradovima Hrvatske daju ulice Miletu Budaku, Pavelićevom ministru, poznatom po doktrini da srpsko pitanje treba rešiti tako da trećinu pobiju, trećinu pokatoliče i trećinu proteraju?", navodi Dačić u pisanoj izjavi.

Dačić dalje pita "šta je rehabilitacija Stepinca, vikara ustaške vojske, koji je bio na čelu komisije za pokatoličenje Srba? Šta je spomenik ustaškom teroristi Barešiću, koji je ubio ambasadora Rolovića?

"Hrvatska predsednica govori o Šešelju, a u svemu ovome direktno učestvuje vlast u Hrvatskoj", naveo je Dačić i istakao da svega toga nema ni u jednoj zemlji Evropske unije.

"Da se neće možda desiti da u Nemačkoj ili Austriji igde čujete ili vidite nacistički pozdrav, ili da neko u Nemačkoj da Geringu ili Himleru ulicu? I kako onda u Hrvatskoj nema ustaštva i fašizma, pita Dačić.

Šef srpske diplomatije napominje u izjavi da se hrvatska predsednica pita od koga se Srbija brani pa nabavlja avione, ali se ne pita koga to Hrvatska hoće da napadne pa nabavlja lansirne rampe.

"Podsetiću da je Nezavisna država Hrvatska, nacistička ustaška tvorevina, okupirala deo Srbije do Zemuna, Šapca i Novog Sada, kao i celu Bosnu i Hercegovinu“, naveo je Dačić.

On je istakao da se u jednom slaže sa predsednicom Hrvatske – da se treba okrenuti budućnosti, i zato treba dijalogom i hladnom glavom rešavati pitanja iz prošlosti i tražiti zajedničke interese.

"Srbija je na to spremna, ali nije spremna da trpi uvrede i poniženja“, zaključio je Dačić. 

povezane vesti

komentari (3)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Josip Broz Tito

12. januar 2017.

Što je više kleveta i laži, Kolinda nam je milija i draža.

Cisco

12. januar 2017.

A sta je u Srbiji.Pored diktature ,na mestu predsednika i premijera su četnički vojvoda i njegov posilni.Cetnici i ustase su zajedno bili sluge fasizma,koljaci i narodni neprijatelji.Pa zar ovaj stvarno misli da su svi dementni.

crni domino

12. januar 2017.

I sta si zeleo da postignes sa ovim Dacicu; pogorsanje odnosa izmedju dva naroda i ponovno ratovanje; da Hrvatska zaustavi ulazak Srbije u EU da bi se lakse Rusija okacila Srbiji za vrat, da nacionalizmom i patriJotizmom podizes sebi rejting a narod Srbije oteras u prosjake i isteras mlade u svet!? E, pa Dacicu, necemo vise sa tobom da pobedjujemo NATO i da ratujemo sa komsijama, zato mars i ti i tvoj fasisticki patriotizam! NE INTERESUJE NAS STA TAMO NEKO NESTO PRICA, HOCEMO BOLJI ZIVOT MAMLAZE, A TI TO NEMOZES DA NAM PRIUSTIS!