Site name

Još jedan predsednički kandidat

Danijela Sremac protiv članstva Srbije u EU

Predsednik Srpskog instituta u Vašingtonu, pisac, građanin Srbije i Amerike, član Republikanske partije, podaci su iz biografije Danijele Sremac, koja je danas saopštila nameru da se kandiduje za predsednika Srbije kao nezavisni kandidat, precizirajući da se rodila u Srbiji, ali od malena živi u Americi.

14

Piše: FoNet

Beograd 10. februar 2017. 13:55

Foto: Press centar UNS

Želim da građani Srbije imaju priliku da napreduju u životu kao što je to moguće u Americi, gde sam odrasla i školovala se, rekla je Sremac na konferenciji za novinare u Press centru UNS, navodeći da je Amerika sređena država u kojoj se ljudi zapošljavaju na otvorenom konkursu, tako da se izaberu najbolji.

Ona smatra da to što je građanin Amerike neće smetati da zastupa interes Srbije, jer ima "patriotski nacionalni osećaj" prema svom srpskom narodu, a nastojaće i da ubedi Ameriku da podrži interese Srbije. Prema njenim rečima, nova administracija u Vašingtonu, na čelu sa Donaldom Trampom, je otvorena da čuje namere Srbije, a ona je, zahvaljujući svojim kontaktima, u prilici da lobira bolje nego drugi predsednički kandidati.

Republikanci su me podržavali kad sam se borila protiv Klintonovog bombardovanja Srbije, o čemu sam napisala i knjigu, rekla je Sremac, prema čijim rečima Instit na čijem je čelu brani sprske interese i okuplja dijasporu. Ona je rekla da je država dužna da brani svoj teritorijalni i nacionalni interes, napominjući da se "pod albanskim režimom krše osnovna prava srpskog naroda".

Potrebni su novi pregovori, i to u okviru Ujedinjenih nacija, kako bi se stvorio severni entitet Kosova i Metohije, poput primera Republike Srpske, jer je to jedina garancija ljudskih prava za srpski narod, rekla je Sremac, koja veruje da bi nova američka administracija to razumela.

Odgovarajući na pitanja, ona je rekla da su "Rusi naša braća", da nije u interesu srpskog naroda da bude deo NATO pakta, a ni Evropske unije u koju srpske vlasti "slepo trče".

povezane vesti

komentari (14)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Milan Stanimirovic

10. februar 2017.

Ovo je negovana kandidatkinja DB-a. Strasno. Ili je neiskrena Amerikanka ili neiskrena Srpkinja. Zivi u naprednoj zemlji sa jednim vrednostima a kandiduje se u Srbiji gde zagovara nesto sasvim drugo. Odvratno. Ova spodoba predstavlja samo Udbasko krilo americkih Srba koje je minorno, ali ocigledno ima sve poluge administracije.

Violeta

10. februar 2017.

Vi nama nemate sta da ponudite. Srbija je ekonomski i na skoro svaki drugi nacin iza, ali po drustvenim zbivanjima daleko ispred USA. Mi smo naseg Donalda Trumpa izabrali jos na Osmoj sednici Saveza komunista Srbije 1987. Tada je trebalo biti pametan i hrabar, pa zapoceti program "Napravimo Srbiju Velikom", i odlucno zakoraciti u ambis, osim izabranih. Lako je sad, kad svi znamo sta ce biti. Vi ste se izgleda nameracili na ulogu Mire Markovic.

A gde da se priključimo?

10. februar 2017.

Gospođa Sremac bi valjda htela da budemo deo Pan Američke unije? Šešelj hoće uniju sa Rusijom, Kazahstanom i sličnim egzotično-pustinjskim zemljama, Tito je forsirao daleke nesvrstane zemlje. Prosto dođe čoveku smešno. Jedina smo zemlja koja želi u nekakve unije sa državama sa kojima se ne graniči i ima minornu robnu razmenu, a ne treba da idemo u uniju sa EU, sa kojom se graničimo, imamo najveću trgovinsku razmenu, najviše gastarbajtera i kojoj geografski i istorijski pripadamo. Jasan pokazatelj šizofrenosti političkog rukovodstva, a time i naroda koji ga je birao.

Milivoje Radaković

10. februar 2017.

Pomislih grešan da se Caitlyn Jenner kandidovala!

Dijaspora

10. februar 2017.

Iznenadjujuce je kako odjedanput srpska dijaspora postoji samo u Americi. A sta je sa srpskom dijasporom u Evropi, Australiji, Novom zelandu....? Ta srpska dijaspora je ocito obespravljena i njeno jedino pravo je da se vrati u postojbinu pogrebnim preduzecem ''''''''DRNDA'''''''' koju tzv. nacionalna televizija izdasno reklamira preko satelita. Samo americka dijaspora ima prava i da se kandiduje za Predsednika srpske dijaspore. Ko to nama podmece kukavicje jaje i po koji put?

Skupljaci perja

11. februar 2017.

Danijel treba prvo da se kandiduje u svojoj drzavi SAD. Narocito zato sto je vec "pisac i gradjanin". Takve posebno vole

Ivan Despotović

11. februar 2017.

Takav nam kandidat i treba. Ne treba mnogo pametovati što mi volimo da radimo, nego pustiti šansu svežim snagama. Svako hoće da beži iz Srbije pa dokle. Vidim da ovaj portal nije naklonjen Danijeli i da je unapred diskredituje. Ako je živela u Americi a našeg je porekla i ako želi da bude kandidat za predsednika šta je tu loșe i šta je tu "dosledno", sem ako portal nije dosledan Klintonovoj Americi..

Milovan

11. februar 2017.

Ovako, ja bi glasao za dijasporu da nije u pitanju americka dok mi imamo i evropsku, australijsku.... dijasporu. Inace gospodja je se slikala sa sadasnjim vladarem Vucicem pa je izgubila moje poverenje tom slikom. Ja njima nista vise ne verujem s kim su oni sve u dogovoru da pokupe glasove Vuku Jeremeicu i Sasi Jankovicu.

Vladan Velimirovic

11. februar 2017.

Koja si sad pa ti ? Da je ziv Secerovski i on bi se kandidovao.

Filip

11. februar 2017.

Konačno glas razuma. Ne NATO, ne EU. Ne žive Srbi samo u Srbiji. Oni koji su otišli trbuhom za kruhom, pobegli od ratova ili da napreduju u znanju bolje poznaju taj zapadni svet jer se u njemu bude i odlaze na spavanje. Tek kada odeš iz Srbije u kojoj vlada carstvo malograđanđtine, manipulacija i tranzicija koja se pretvorila u pljačku gde se ne poštuje biblijska - Ne kradi, postaneš svestan šta treba raditi da bi se vratili na pravi put. Ovaj, gde nas napredni i socijalni vode, je put u propast. U svakom pogledu.

Neko ko pamti...

11. februar 2017.

Nova Radmila Milentijevic,ministarka informisanja u vladi Mirka Marjanovica... Kakvi smo,ni za bolje nismo !

saycheese

11. februar 2017.

Gospođa mudro govori. Ne bi bilo loše da izaberemo ženu za predsednicu.

Slavko

12. februar 2017.

Pa kad su"Rusi nasa braca"sto se ne preselis iz Amerike u Rusiju?!To je isto sa Srbima"patriotama"koji su pobegli na zapad pa odande pricaju Kosovo je Srbija.Svi hvale Ruse a idu da rade i zive na zapadu!

Zoran Mićić

12. februar 2017.

Odakle se pojavila ta Danijela Sremac . Na svim njenim slikama se vidi izuzetno bogatstvo sto u gardarobi , sto u namestaju , sto u umetninama . Kako to da se pojavljuju samo pred izbore i da obecavaju med i mleka kao sto je radio i veliki vodja.