Site name

Mustafa: Srbi ne pokazuju interesovanje za ZSO

Kosovski portali danas prenose izjavu premijera Ise Mustafe na prištinskoj televiziji TV21, da Kosovo ne može uspostavi Zajednicu srpskih opština ako Srbi ne pokazuju interesovanje da se uključe u tu temu.

Piše: Danas Online / RTK

Priština 17. februar 2017. 15:23

Foto: EPA

Takođe je rekao i da pitanje će vojska biti stvorena u saradnji sa Srpskom listom, a putem ustavnih amandmana.

"Imamo Asocijaciju opština, dakle, za nas nema razloga se formira još jedna Asocijacija u slučaju da da oni koji je zahtevaju nemaju volje i ne pokazuju interesovanje da sednu i rade na ovom pitanju. Srbija je stalno tražila povratak na ovu temu u Briselu, ali ne vidimo razlog se o tome ponovo raspravlja", rekao je on.

Komentarišući transformaciju Bezbednosnih snaga Kosova (BSK) u Oružane snaga Kosova (OSK), Mustafa je rekao: "Mi ne slušamo Srpsku listu da li treba da stvorimo vojsku ili ne, ali mi slušamo naše strateške partnere i zajedno sa njima ćemo koordinirati rad  na ovom pitanju."

On je dodao da NATO i dve američke misije na Kosovu rade sa BSK-om i pomažu im da postanu vojska. Prema procenama, kaže Mustafa, BSK je potpuno spremna za transformaciju, a to bi trebalo da se dogoditi putem ustavnih amandmana.

povezane vesti

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.