Site name

Nikolić: Tražio sam mesto premijera

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je u intervjuu Sputnjiku da je bio spreman da podrži kabndidaturu Aleksandra Vučića za predsednika države.

7

Piše: Danas Online

Beograd 17. februar 2017. 20:35

Foto:Medija centar

međutim u tom sljučaju očekivao da se vrati na funkciju predsednika Srpske napredne stranke i da mu se poveri mandat za sastav nove Vlade Na pitanje da li će se kandidovati za drugi mandat, Nikolić
je rekao da ta mogućnost postoji i da sve zavisi od njegovog odnosa sa Vučićem.

Mi smo imali različite vrste dogovora. Bio sam ubeđen da u vezi sa predsedničkim izborima sprovodimo isti plan, a onda se ispostavilo da to nije baš onako kako smo se neprekidno dogovarali. Nedavno smo se sastali i Aleksandar mi je napisao na papiru na šta je spreman, rekao je Nikolić.

Prema njegovim rečima, Vučić je otvoreno pisao da su zajedno postigli sve rezultate, da treba i dalje da nastave da rade zajedno i da je spreman da podrži i sprovede svaku njegovu političku inicijativu.

Ja sam onda njemu napisao šta ja mislim da je nastavak naše dalje saradnje i sad vam otvoreno kažem — to su bile samo dve varijante, naveo je.

Jedna je bila da se ja kandidujem za predsednika, a on da me podrži, a druga da se on kandiduje, a da ga ja podržim, s tim što onda sa pravom očekujem da se vratim na funkciju predsednika SNS i da mi, kao predsedniku SNS, poveri mandat za sastav nove Vlade Srbije, rekao je Nikolić.

Dakle, ništa što ja nisam uradio za njega, istakao je predsednik Srbije.

Na pitanje gde je nastao problem i da li je od Vučića dobio odgovor da je to što traži nemoguće, ili neku drugu ponudu, Nikolić je odgovorio da njih dvojica od tada razgovaraju, ali da konkretan odgovor još nije dobio.

Izuzev nastavka petogodišnje kampanje protiv mene od pojedinih članova SNS i nastavka skoro jednogodišnje kampanje protiv mog kandidovanja i eventualnog izbora za predsednika Srbije, dodao je Nikolić.

On je napomenuo da je do dogovora moglo da dođe pre, a može da dođe i posle sednice Glavnog odbora SNS, ali pretpostavlja da je Vučić odlučio da se ne dogovore. Ako se ne dogovorimo, ja ću uvek da učinim i nešto na svoju štetu, ako je to u interesu Srbije, poručio je Nikolić.

Na pitanje da li to znači da će se povući ako ne bude dogovora, Nikolić nije precizno odgovorio. Ne znam šta znači povući se. Ali povući se iz SNS i iz želje da sa njom bilo šta uradim - to da, kazao je Nikolić.

povezane vesti

komentari (7)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

dusko

17. februar 2017.

Ne mogu da se otmem utisku da Srbija još nije izašla iz SHS, Kraljevine Jugoslavije, SFRJ ota, SR Jugoslavije, saveza Srbije i Crne Gore. Zašto, pa zato što je "kadrovska" politika celo vreme usmerena prema onemogućavanju da Srbi iz Srbije ili njeni građani vode njenu politiku, da se nebi povamprila kominternovska podmetačina o velikosrbskom hegemonizmu i šovinizmu. Umesto da kao članica pobedničke alijanse u I svetskom ratu preuzme kadrosku politiku, nasela je na prefirganost Slovenaca, Hrvata ali pre svega Srba iz Crne Gore, Hrvatske i BiH i prepustila se na milost i nemilost toj bratiji. Zato je danas Beograd megapolis a ponajmanje srpski grad. Pogledajte šta su uradila braća koja su ušla u Bg. posle WWII, 1945 g. E pa danas njihovi potomci i dalje vršljaju Srbijom. Posle dužeg vremena posle crnogoraca Miloševića i Tadića došao jedan Šumadinac, Toma i očito zasmetao Šešelju iz neke vukojebine hercegovačke, Vučiću iz Bugojna, Mihajlovićki iz Tuzle, Martinoviću iz Dvora na Uni, Atlagiću, ministru u vladi SAO Krajine, Rističeviću sa Romanije, ...... Jes da je Toma bio naivan ne prepoznajući to da su svi oni u svojim krajevima sebi sve mostove popalili pa dotrčali u Srbiju i nju u crno zavili prkoseći celom svetu a čuvajući svoje guzice.

Dr Spinhouse

17. februar 2017.

SUSTINA: SPUTNJIK: "Kazu da ne mozete da dobijete vise od tri-cetiri odsto na izborima. Da li zaista tako ocenjujete sebe ili mislite da mozete da dobijete vise?" NIKOLIC: "Ako je to tri-cetiri odsto, ne znam sto sam izazvao toliku galamu, sto sam toliko izazvao i koalicione partnere SNS-a. Zasto su neki moji prijatelji morali da me okarakterisu najgorim mogucim recim zbog tri ili cetiri odsto. To nikom nista ne znaci, trebalo bi da onda da me puste da se kandidujem, da izgorim sa tri odsto i zavrsim pricu..."

Vucic & Nikolic

17. februar 2017.

Zakleti cetnici pocepase sve ''''srpske zemlje'''' kao I Kosovo - sada je bozanstvena Srbija na redu. Ko bi ovo mogao predvdeti. Zmija u njedrima!

Stari Beogradjanin

17. februar 2017.

Dusko@ Kapa dole na izvrsnom komentaru i dobrom zapazanju.

dipl. agronom

17. februar 2017.

Predsedniče dugujete nam još jedan mandat i tu nema odstupanja,makar opet štrajkovali gladju,ovog puta duže!!!

dipl. agronom

18. februar 2017.

eto dodje ovih dana kraj romantizmu iako se snima serija o Nemanjićima...Kusturičini filmovi i metafore su vaskrsle!!!

Zviždač

18. februar 2017.

Nema boljeg dokaza koliko ima istine u onoj konstataciji Zorana Milanovića o nama Srbima , koja nas je smrtno uvredila, od činjenice da smo opet spremni da izaberemo najgore na najviše državne funkcije.Nesloga opozicije oko izbora zajedničkog kandidata nepojmljiva je za normalnog građanina i nova opasnost od "belih listića"! Dakle, u pamet se - ako je još ima u našoj STRADIJI !