Site name

Ponovljeni izbori na tri biračka mesta u Novom Sadu, Trsteniku i Leskovcu

CRTA:Vučiću 793 od 1.033 glasa

Na ponovljene predsedničke izbore na tri biračka mesta u Novom Sadu, Leskovcu i Trsteniku izašla su ukupno 1.033 birača, odnosno 32,8 odsto upisanih, a najviše glasova, 793, dobio je kandidat vladajuće koalicije Aleksandar Vučić, saopštila je CRTA posmatračka misija "Građani na straži".

10

Piše: Danas Online

17. april 2017. 22:17

Foto: EPA / ANDREJ CUKIC

Saša Janković je dobio 135, Luka Maksimović 45, Vuk Jeremić 13, Vojislav Šešelj 10, Nenad Čanak 5, Boško Obradović 5, Saša Radulović 4, Aleksandar Popović 4, Milan Stamatović 2 i Miroslav Parović 1 glas, a bilo je 16 nevažećih listića.

CRTA navodi da je na biračkom mestu u Novom Sadu zabeležen incident kada su tri osobe sa maskama, noseći umrlice, došle na biračkom mesto i htele da glasaju. S obzirom da nisu upisani u birački spisak to im nije dozvoljeno, nakon čega su napustili biračko mesto.

Ispred istog biračkog mesta primećeno je vozilo u kojem su osobe vodile evidenciju o građanima koji su izašli da glasaju, dok je u Leskovcu zabeležen jedan slučaj glasanja umesto druge osobe.

Glasanje na ovim mestima je ponovljeno na osnovu presuda Upravnog suda koji je prihvatio žalbe birača čije je prigovore Republička izborna komisija ranije odbila.

Na predsedničkim izborima 2. aprila najviše glasova je dobio kandidat vladajuće koalicije i aktuelni premijer Srbije Aleksandar Vučić za koga je, na osnovu 99,98 odsto obradjenih biračkih mesta, glasalo 2.012.341 gradjana sa pravom glasa ili 55,07 odsto izašlih birača.

Konačne rezultate izbora Republička izborna komisija treba da objavi najkasnije 96 časova od zatvaranja biračkih mesta.

povezane vesti

komentari (10)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

marija

17. april 2017.

Verujem da zbog praznika da ce u popodnevnim casovima biti veca izlaznost.

senka

17. april 2017.

Ocekuje se pristojna izlaznost .

Supervizor

17. april 2017.

Da li cemo biti ispod ili iznad " CRTE " ?

Nedamo Danas

17. april 2017.

Kada sve saberes, na kraju se ipak oduzmes .

Iki

17. april 2017.

Mala izlaznost gradjana na ponovljenim izborima .

Vojko B

17. april 2017.

Malo li je opet dobio....

Realista

18. april 2017.

Lakrdija. Izborna.

dugi

18. april 2017.

ovo je savršen scenario za meksičku tv sapunicu od 387 epizoda.... Glasanje se ponavlja na 2 biračka mesta do poslednje epizode i niko ne zna kako ce se sve završiti... A onda veliki finiš.... Glavni baja sa brčićima postaje predsednik Maksika, na veliku radost polupismenih gledalaca i revnosnih glasača... Naravno ovi negativci koji se usudjuju da ospore neograničenu vlast Glavonje, svi ginu u masovnoj saobraćajnoj nestreći, tako da Glavonja pokaže svoju ljudskost, jer u zadnjoj sceni , dok mu se pogled gubi u daljini zalaska sunca, suza mu kreće iz oka.....Boooooom....Odjavna špica , ,, Gledaćete u Nacionalnom Dnevniku"..... ,,Predsednik Srbije........."

Jana

18. april 2017.

Ovo je istorijska pobeda i niko do sada je nije ostavrio u ovoliko velikom procentu. To je znak da narod želi da ide u bolju i prosperitetniju budućnost.

suDBa

18. april 2017.

Ljudi, što ste na kraj srca. Pa AV zvani "Erdogan Putinović" jednostavno je morao da pobedi sa 105,8 % inače ne bi bio zadovoljan. A i verna mu služba se potrudila da njen veliki koordinator u tome uspe.