Site name

Umesto Marinike Tepić, Čanak u Odboru za evropske integracije

Umesto Marinike Tepić koja je krajem januara napustila Ligu socijaldemokrata Vojvodine novi član skupštinskog Odbora za evropske integracije, kako je odlučeno danas u Skupštini Srbije je lider LSV Nenad Čanak .

2

Piše: M.R.M

21. april 2017. 12:14

Foto: Stanislav Milojković

Tepićeva je inače bila predsednica Odbora za evropske integracije, a posle njenog razrešenja, to skupštinsko telo biraće novog predsednika. Čanak će, umesto Marinike Tepić, biti i zamenik člana u Odboru za prava deteta i član Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova.

Marinika Tepić pristupila je Novoj stranci Zorana Živkovića. Tu vest na društvenim mrežama objavio je lider Nove stranke Zoran Živković.Poslanik Goran Čabradi, koji je takođe napustio LSV, razrešen je članstva u Odboru za zaštitu životne sredinena i u Odboru za prava deteta.

Skupština Srbije usvojila je danas i izmene odluka o izboru članova i zamenika članova odbora, kojim su članstva u tim telima razrešeni poslanici koji su napustili poslaničke grupe LSV i D JB u parlamentu i umesto njih izabrani novi. Na predlog D JB članstva u šest odbora razrešeni su Jovan Jovanović, Aleksandra Čabraja i Sonja Pavlović. Oni su ranije istupili iz D JB i poslaničkog kluba D JB u parlamentu i podržali predsedničku kandidaturu Saše Jankovića. Umesto njih, član Odbora za spoljne poslove biće Jasmina Nikolić, Vladimir Ðurić biće zamenik člana u Odboru za evropske integracije i u Odboru za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, a za člana Odbora za kulutru i informisanje izabrana je Tatjana Macura. U Odboru za zaštitu životne sredine zamenik člana biće Ljupka Mihajlovska iz D JB.
Na predlog D JB Jovan Jovanović razrešen je i sa mesta člana delelgacije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope, a umesto njega član te delegacije biće Aleksandar Stevanović iz D JB.

 

povezane vesti

komentari (2)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Danijel Lazic

21. april 2017.

Marinika PReletacevic! Ili misli da je na predhodnim parlamentarnim izborima sama , bez pomoci stranke osvojila oko 20 000 glasova.

пример професионалног политичара

21. april 2017.

Изгледа је уносније бити лажна опозиција него стварна власт.