Site name

Dačić: Sve više rasizma i ksenofobije

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas na ministarskom sastanku Saveta Evrope u Nikoziji da su rasizam, ksenofobija i ekstremizam u porastu u čitavoj Evropi, ocenivši da Savet Evrope može značajno da doprinese njihovom suzbijanju.

2

Piše: Fonet

Beograd 18. maj 2017. 23:25

Foto: Fonet/Zoran Mrđa

U našem regionu poslednjih godina i meseci bili smo svedoci govora i zločina iz mržnje, ksenofobije, kao i opasnog potpirivanja meрunacionalne mržnje i netrpeljivosti, uz povremene neodgovorne i opasne izjave i aspiracije pojedinih lidera za prekrajanjem granica, istakao je Dačić.

Uprkos tome, dodao je, Srbija je istinski opredeljena za dalji razvoj regionalne stabilnosti i saradnje kroz dijalog, mir i pomirenje, ali je to moguće samo ako takva volja postoji na svim stranama. U tom pogledu vidimo mogućnost za kljuиni doprinos Saveta Evrope koji poseduje mehanizme da takve pojave i probleme uoči, jasno osudi i ukaže na potrebu i pravce preduzimanja odlučnih mera na njihovom suzbijanju, što Srbija veoma ceni, rekao je Dačić. On je naglasio da Srbija očekuje da sva prava pripadnika srpske nacionalne manjine u susednim zemljama budu u punoj meri poštovana u skladu sa standardima Saveta Evrope, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

povezane vesti

komentari (2)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Aleksandar

19. maj 2017.

Srbija nije stabilna sve dok u njoj i o njoj odlučuju likovi iz ''''90-tih godina XX veka.

Drasko

19. maj 2017.

Dacic prica, nista ne kaze, nista i ne zna sem politikanstva. Upropastio je diplomatiju. Svoju sekretaricu postavio za ambasadora... Katastrofalan lik...