Site name

Akcija “Budi i ti deo režima”

Protiv trenutne vlasti i njene zloupotrebe sistema nekada se moramo boriti i humorom, stoga smo prošlog petka odlučili da pre protesta organizujemo akciju „Budi i ti deo režima“, izjavio je Marko Ilinčić iz tima Protiv Diktature.

17

Piše: Danas Online

23. maj 2017. 22:43

Prema njegovim rečima u samoj akciji učestvovali su članovi tima Protiv Diktature ali i austrijski novinar Christoph Baumgarten, urednik internet portala „Balkan stories“ koji je protekle nedelje bio u poseti Srbiji i ujedno iskazao želju da isprati dešavanja naše grupe.

“Sa ramovima „Informer- Soroševi plaćenici“ i „Padni mi na grudi Nebojša“ prošetali smo kroz centar grada u želji da našim sugrađanima na šaljiv način ukažemo na nepravilnosti i zloupotrebe državničkih i novinarskih funkcija u državi. Na početku su reakcije na Informer ram bile prilično negativne, jer su prolaznici mislili da ih slikamo za novine Informer, te smo morali dodatno da objašnjavamo da smo tu zato što želimo da pokažemo da je kritičko i drugačije mišljenje i dalje poželjno i potrebno u društvu”, ispričao je Ilinčić.

Prema njegovim rečima cilj akcije je bilo podizanje svesti građana o stanju u državi, o partokratiji, kadrovskom zapošljavanju, medijskom mraku i nasumičnom medijskom linču čim se ne uklapa u kalup podobnosti za vladajuću koaliciju.

“Takođe smo smatrali da je neophodno da pokažemo da strah kod nas ne postoji, jer verujemo u ispravnost naših ideja koje su temelj jednog demokratskog i slobodnog društva i da ćemo za njih boriti čak i protiv represivnog režima koje negira potrebu postojanja kritčkog mišljenja.

Na ulicama smo nailazili i na one koji su sa odobravanjem i često uz smeh pozdravljali našu akciju, ali su se sklanjali i odbijali da se fotografišu, jer rade u državnim firmama i ne bi da se kopromituju”, kaže Ilinčić.

Kako je istakao cilj tima Protiv Diktature je da svi građani ove države slobodno misle, govore i delaju, bez straha da će izgubiti posao jer ne klimaju poslušno glavom na migove vlasti.

povezane vesti

komentari (17)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

KOBAC

24. maj 2017.

Mogli su i nešto inteligentnije da smisle , a sa obzirom da iza stoji Skot ,apsolutno nisam iznenađen ...samo dali su informeru čist argument za tužbu , zloupotreba intelektalne svoine !

joka

24. maj 2017.

Ovo je demokratska zemalja i svako ima pravo na svoje mišljenje.

Vitomir

24. maj 2017.

Deco, nema nista na saljiv nacin, nema setnje gradom sa cool majicama iparolicama ukazivanja na nepravilnosti, zagrljeni i opusteni na prolecnom sunce, bre. Deco, Vucja jama sa krvolocima koji nam jedu zivote i buducnost nas dece- to je vas neprijatelj , deju vam dostojanstvo, pravo na normalan zivot i zadovoljstvo uredjenog zivota, bre.Zar mislite da cete ih tako oterati?Ne valja vam poso, smeju vam se gadovi, smeju iza oni gore zavesa!!!!!!!!!

Joka

24. maj 2017.

Smesno, ali zaista smesno.

kika

24. maj 2017.

Nemate prava da vredjate najmanje dva miliona ljudi.

"европски ЗВЕЗДАШ"

24. maj 2017.

"ПОГЛЕД" у свет око себе. . ., спреда и отпозади ?

selena

24. maj 2017.

A na koji rezim mislite?

Kosta

24. maj 2017.

Jako providno i bezvredno pokušaj jedne bedne opcije koja i dalje pokušava da ponižava ovu državu.

Ana

24. maj 2017.

Kaže se ako ne možeš protiv, pridruži im se...

Dušan

24. maj 2017.

Mi Srbi ne bi bili Srbi da smo svi složni!? Nije badava ona izreka, "Samo sloga Srbina spašava".

Nesko

24. maj 2017.

Kakve su ovo gluposti,kakva bre diktatura,kad se radi po PS onda to nazivate diktaturom.

Petar

24. maj 2017.

Kakva diktatura kad slobodno šetate ulicama i radite šta hoćete, kakav medijski mrak kad koristite medijski prostor? Samo da se rešite tog veštačkog straha koji ste sami sebi nametnuli jer vam savest neda mira.

Aleksandar Zotovic

24. maj 2017.

Smederevo protiv diktature je uz Vas,samo nastavite tako,bez straha tu smo da vas zastitimo!

Dejan

24. maj 2017.

Zamislite da neko ovako uradi sa Danas-om?Mediji mogu da kvalitetno da brane sva svoja prava ako brane svaki medij kad su mu prava ugrozena , ovo lincovanje Informera je sramota.

Licemer

24. maj 2017.

Kažete nema straha kod Vas, pa što oni što Vas podržavaju beže od fotografisanja jer rade u državnim firmama...??? Koje licemerstvo!

Aniko

24. maj 2017.

Ovo je direktni udar na slobodu medija i uredjivacku politiku nekog dnevnog lista!Secate se onog "Je suis Charlie Hebdo" , posle ovoga se slobodno moze staviti "Je suis Informer" jedina razlika je u tome sto su novinari Sarli Ebdoa ubijeni a u novinare Informera je upereno oruzje.

hadžija

24. maj 2017.

Само Спрдња Србина Спасава, једино тако могу људи да се ослободе страха.