Site name

Mekalister: Srbija ide ka EU, reforme u privredi impresivne

Orijentacija Srbije ka Evropi, kao i eventualnom članstvu u Evropskoj uniji (EU), ne isključuje srdačne odnose sa ostalim zemljama u svetu, uključujući i Rusiju, ocenio je izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister, koji navodi da se od budućih članica EU očekuje da se usklade sa osnovnim načelima zajedničke spoljne politike.

13

Piše: Fonet

19. jun 2017. 11:11

Mekalister: Srbija ide ka EU, reforme u privredi impresivne

Foto: Stanislav Milojković

Mekalister za Novosti navodi da Srbija na pravi način korača ka članstvu u EU i da su reforme sprovedene u nastojanju da se podstakne srpska privreda veoma impresivne. Nedostaci koji još treba da budu otklonjeni posebno se odnose na vladavinu prava. Održavanje nezavisnog sudstva mora biti apsolutni prioritet, rekao je Mekalister.

Mekalister ukazuje da nije moguće dati precizan datum za završetak procesa pristupanja.

U svetlu do sada postignutog napretka, Srbija može sa poverenjem da gleda prema svojoj evropskoj budućnosti, rekao je Mekalister. 

povezane vesti

komentari (13)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Nada Latinovic

19. jun 2017.

Makalister kaze da su reforme u srpskoj privredi impresivne. Kako li cemo ziveti kada privreda zapadne u teskoce. Ne movgu ni da zamislim.

Andrej

19. jun 2017.

Bunch of BS, Mr Mekalister. "Srbija na pravi način korača ka članstvu u EU", "reforme sprovedene ... veoma impresivne" - ovo su apsolutno i relativno, kako hoćete - obične laži i on to, kao i cela EU vrlo dobro zna. "Održavanje nezavisnog sudstva mora biti apsolutni prioritet" - možda u nekoj drugoj zemlji EU. U Srbiji ne, jer ne možete "održavati" nešto što ne postoji! Jedino ako hoćete da održavate status nepostojanja. Gospodin Mekalister se degradirao za sve veke sa ovim izjavama.

mirko

19. jun 2017.

kakve crne reforme,proizvodnja nam je sve manja.da nije MMFa neznam kako bi ova drzava uopste funkcionisala

Lubiša

19. jun 2017.

Jedn od nepobitnih činjenica jeste da je EU glavni partner Srbije, da je od 2007. godine Srbiji pružila pomoć od dve milijarde evra, što je više nego bilo koji njen drugi partner iz sveta.

Srba

19. jun 2017.

Kolonija radi uspesno,stanovnika sve manje jos vise su siromasni,nesigurnost nikad veca,beda kuca na sva vrata a nasi kolonijalni mediji pustaju maglu ovom jadnom narodu,pa kad vas slusam citam kako sdusno svi lazete pitam se sta je ovaj narod zgresio da vas ova olos elita podkrada i laze,jedno je sigurno djavo uvek dolazi po svoje.

profa

19. jun 2017.

Da li je impresivna lekarska i(li) profesorska plata od 5.000€ ( GODIŠNJA ! ) ???

Dr. Sandwich

19. jun 2017.

Zaista impresivno. Gomile Britanaca, Francuza i Nemaca emigriraju u Srbiju, koja usla u zlatno doba. Svi culi za Bg na vodi, stanove kupuju Tramp, Elisabeta II, svajcarski bankari, Ronaldo i Mesi planiraju prelazak u Zvezdu i Partizan. Svi pitaju za fontanu na Slaviji, zatvara se Di Trevi u Rimu i mostovi na Seni, London Eye. Investitori jurisaju i ne pitaju za uslove, samo mole za tajni recept privrednih uspeha...

Marko

19. jun 2017.

Ljubiša, kava crna pomoć od Evropske unije. Oprostiće ti Đura što te tukao. Crni sine, prvo nas izbombarduju, pa nam postave marinetsku vlast, pa nam pozatvaraju banke i firme, a onda dođe ovakav lik i ruga nam se i umesto da kaže ali smo vas muški rasurili, on ironično kaže reforme privrede u Srbiji su impresivne. Impresivne u smislu; nema Beobanke, Invest banke, Beogradske banke, Zastave, IMT-a, Imr, DMBa, Goše itd...uspešno nema šta. Da da Bog da tako i u EU reformišu privredu, uz nesebičnu pomoć Rusije i Kine i uz onih pomeutih 2 milijarde EUR-a pomoći.

Damjan

19. jun 2017.

Dobro sprovedenim reformama Srbija postaje sve primamljivija Evropskoj uniji.

predrag stevic

20. jun 2017.

jel gospodin mekalister englez ili se pravi englez? vise mi nista nije jasno, ni eu, ni velika britanija ali ni srpski narod.

Mirjana

20. jun 2017.

Ovaj put ka EU je poplocan trnjem.

marko

20. jun 2017.

Meki Lister tvrdo laže Srbe. U čije ime i za čiji račun to činiš Meki Listere? Srbiji i Srbima je dosta i sopstvenih lažova i prevaranata, pa ste nam se još i vi natovarili na glavu i leđa, zar vam nije dosta što ste nam 78 dana bacali osiromašeni uranijum i kasetne bombe na glave i decu? Manite se vi nas. Daleko vam kuća bila, a vi još dalje.

РЕСТРУКТУРА

20. jun 2017.

Наравно да Мекалистер прича безвезне приче и зна то. Све што се овде догађа, а да је у корист Запада, јесте питање ентитета Косово. То је заслуга ове "патриотске владе". Постоји нада да ће временом и признати Републику Косово, такорећи безусловно. А све остало, паљачка владајуће фамилије и прирепака се Запад (па ни Исток) не тиче. По систему: "Док си нама добар., ради својима шта хоћеш, брига нас или све нам је равно до Косова." И логично је. Шта би они с тим?