Site name

Selaković: Nastavljamo saradnju sa Jedinstvenom Srbijom

Generalni sekretar u kabinetu predsednika Srbije i funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Nikola Selaković rekao je Blicu da će ta stranka nastaviti saradanju sa Jedinstvenom Srbijom da o Ani Brnabić ima izuzetno pozitivno mišljenje i da je Ana Brnabić „izuzetan profesionalac, odgovorna i lojalna osoba".

6

Piše: Fonet

02. jul 2017. 10:35

Foto: Fonet/Alesandar Levajković

Jedinstvena Srbija iznela je svoj stav i kao što JS poštuje stav SNS, tako i SNS poštuju stav Jedinstvene Srbije, rekao je on.

"Ključno je da sa koalicionim partnerima, u prvom planu sa Socijalističkom partijom Srbije, strateški produbljujemo naš odnos i uveren sam da period pred nama donosi taj viši nivo saradnje. Mi smo protiv teških reči, ali saradnju nastavljamo i sa JS", rekao je Selaković. On je rekao da o Ani Brnabić ima izuzetno pozitivno mišljenje i da je ona "izuzetan profesionalac, odgovorna i lojalna osoba". Selaković smatra da će Vlada raditi dobro.

"Svakom ko priča o fikusima, ikebanama, marionetama imam da poručim da nikada nije dobro da potcenjuju čoveka koji im je neistomišljenik", rekao je Selaković. Smešne su i plitke priиe o ruskoj, američkoj ili evropskoj vladi, rekao je Selaković i ocenio da, ako su SNS i Aleksandar Vučić za nešto zaslužni, to je "što imamo srpske vlade".

"Odajem Vučiću priznanje zbog hrabrog poteza da postavi Anu Brnabić na mesto premijera", rekao je on. Selaković je dodao da je ključno da se sa koalicioniom partnerima, pre svega sa SPS, produbljuju odnosi i da očekuje da će predstojeći period doneti "taj viši nivo saradnje".

"Činjenica da SPS ima viљe resora znači da ima i više odgovornosti i za politiku koja se vodi, ali i za svoje postupke", rekao je Selaković.

Povodom rasprave u SNS za obezbeđivanja većine za izbor Brnabić za premijera, Selaković je rekao da je da je bilo različitih mišljenja, ali kada su svi rekli šta misle, zajednički su zaključili "nešto što je postao stav iza koga su svi stali".

"U stranci koja broji preko 600.000 članova imate ljude od monarhističke provinijencije do nekog oblika komunizma, potomke četnika i partizana, ljude koji su za evropske integracije i one koji su za Rusiju, ali se na kraju dogovorimo. Presudni su interesi države, graрana, ekonomskog prosperiteta i poboljšanje životnog standarda", rekao je Selaković.

povezane vesti

komentari (6)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

merenge

02. jul 2017.

Palma je dosta pogresio kada je doneo doluku d ane podrzi Anu Brnabic

Mikica

02. jul 2017.

Istorijski i mudar potez presednika Vučića da Anu Brnabić postavi za svog naslednika već daje rezultate jer ga ceo svet ocenjuje kao jedan hrabar i genijalan potez.

miki ilic

02. jul 2017.

Sto se Palme tice covek izneo samo svoje misljenje, ne treba ga lincovati i izbegavati saradnju, generalni sekretar je maksimalno poslovno odgovorio ovim intervjuom.

Milka

02. jul 2017.

Bravo za ovakav stav o ovakvo shvatanje od strane SNS. Odusevljena sam njihovim stavom i shvatanjem JS- jer nekada to sto neko nije istomisljenik ne znaci da ne funkcionise skladno i ne znaci da ne postuju jedni druge...

zola

02. jul 2017.

Saradnja je ok ali participacija u vlasti ne jer neke stvari se nemogu zaboraviti.

Sisarka

03. jul 2017.

Palma cud menja, a kosa mu samo raste .