Site name

Brnabić i Džang: Prostor za dalje unapređenje odnosa

Premijerka Srbije Ana Brnabić i predsednik Stalnog komiteta 12. svekineskog narodnog kongresa Narodne Republike Kine Džang Deđiang ocenili su danas da je prijateljstvo Srbije i Kine osnova za uspešnu saradnju na sadašnjim i budućim projektima dve države.

2

Piše: Danas Online

Beograd 17. jul 2017. 13:50

Foto: Vlada Srbije

Na sastanku je ocenjeno da su Srbija i Kina u poslednjih nekoliko godina ušle u novu dinamiku odnosa, ali da postoji prostor za dalje unapređenje, kako na političkom nivou, tako i u oblastima poljoprivrede, turizma i kulture.

Brnabić je istakla da su Srbiji od velike važnosti zajednički projekti energetske infrastrukture kao što je izgradnja TE Kostolac, kao i saobraćajni projekti koji su od neprocenjive važnosti, ne samo za Srbiju, već i za čitav region Jugoistočne Evrope. Istakla je važnost uvođenja direktne avio linije Beograd – Peking i obećala podršku Vlade Srbije u izgradnji kineskog Kulturnog centra u Beogradu.

Predsednik Džang je uverio da će Kina nastaviti da podržava Srbiju u međunarodnim odnosima i da će ohrabriti svoje kompanije da i dalje ulažu u našoj zemlji.

Premijerka Brnabić je naglasila je da je značajno to što posle toliko godina saradnje Srbija i Kina nastavljaju da dele iste vrednosti i zahvalila na naporima koje Kina ulaže kako bi realizovala projekte važne ne samo za Srbiju i region, već i za čitavu Evropsku uniju.

 

povezane vesti

komentari (2)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Lo Nol

17. jul 2017.

Dal ovi nasi pajaci znaju, s kim se upustaju u dil? Kinezi su ozbiljni,poslovni i nenasedaju na ulicarske fore? Danas ocu, sutra necu....nema to sa njima. Izgleda da kamarila to nekapira. Al bice prilike. Naucice sta je Azijski zmaj.

ja

18. jul 2017.

Sve su to sa Kinezima besmislice i na nasu stetu. Nema od svega toga nista. Drugo, Kina hoce da od Srbije napravi trojanskog konja i odskocnu dasku za prodor u EU, a ova vlast im u tome pomaze. Naravno, sve ce se to obiti Srbiji o glavu, pre ili posle.