Site name

Predsednik je ocenio da činjenica da ga je Pens ispratio do kapija Bele kuće predstavlja veliku čast ne njemu, već Srbiji

Vučić sa Pensom: Govorio sam bez rukavica

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Vašingtonu sa potpredsednikom Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Majkom Pensom.

37

Piše: Danas Online / FoNet

Vašington 18. jul 2017. 00:39

Foto: Printscreen / RTS

Reporter RTS iz Vašingtona javlja da je Vučić sumirao sastanak sa Pensom i posetu SAD u nekoliko reči – da je dobro danas biti državljanin Srbije u Vašingtonu. Vučić je čestitao Pensu i predsedniku SAD Donaldu Trampu pobedu na izborima i pozvao ih je da posete Srbiju, obećavajući najbolji doček u ovom delu Evrope.

Tema razgovora su bili odnosi Srbije i Amerike, ali i odnosi u regionu. Postignut je visok nivo saglasnost oko ključnih pitanja. Stavljeno je na znanje da je Srbija za mirno rešavanje problema i to u doglednom periodu.

- U većini pitanja, po mnogim važnim temama smo se saglasili. Govorio sam nešto drugačije, bez rukavica, otvoreno i u jednom trenutku je Pens rekao da mu se dopada što pričamo otvoreno, istakao je Vučić.

Predsednik je rekao da je sa Pensom dogovorio i nastavak lične komunikacije. "Mislim da ovaj sastanak, posle važnih sastanak sa senatorima i predstavnicima Predstavničkog doma Kongresa, doprineo učvršćivanju srpsko-američkih odnosa, stvaranju većeg poverenja i još snažnijeg prijateljstva", napomenuo je predsednik Srbije.

- Moj posao je da Srbija ne bude suprotstavljena Sjedinjenim Ameriиkim Državama (SAD),
ali nije tu da udovolji svakom zahtevu bilo koga u svetu, imamo svoju suverenu politiku, gradimo što bolje odnose sa Amerikom, ali čuvajući svoje odluke, ocenio je večeras Vučić za Pink.

Tema razgovora bio je i odnos prema Rusiji. Govorio sam jasno kako mi posmatramo određene stvari u regionu u kojima imamo podršku Rusije, a nemamo nekih drugih zemalja, rekao je Vučić.

Upitan da li je na sastanku bilo reči o slučaju ubistva braće Bitići ili paljenju Ambasade SAD u Beogradu, Vučić je odgovorio da je Pens bio korektan i nije želeo da ga dovede u tešku poziciju.

Mi znamo šta su naše obaveze i nijednog trenutka nisam bežao od obaveza Srbije u slučaju Bitići, rekao je Vučić, ali želim da je odbranim i sačuvam od uvreda pojedinih advokata.

Vučić je ocenio da činjenica da ga je Pens ispratio do kapija Bele kuće predstavlja veliku čast ne njemu, već Srbiji.

povezane vesti

komentari (37)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Zoran Zivkovic

18. jul 2017.

Ispratio ga do kapije jer video da je slepac pa da mu pokaze izlaz.

tarabic

18. jul 2017.

Patoloski lazov opsenjuje prostotu, sama cinjenica da se susrece s potpredsednikom govori da je Srbija svrstana u zemlje s kojima se ne razgovara vec naredjuje. Djindjic je razgovarao s Busom, mali radikalski segrt do americkog predsednika nikad stici nece.

ljubitelj burleski

18. jul 2017.

Kako se to u nas Poslovično kaže,, ZAVISI KOJIMA SE TRENUTNO,,POSLUŽIO,,,Ima gi razni, u političkom kuferu, ,NAUČILI SMO To još DOK BEŠE ,Najbolji i najdosledniji,,,đak,, POSEBNOG,,DOKTORA,,.Što nas je Baš,,PROSLAVIO,,,na svetskoj sceni,U Poznatoj TRIJADI,,JOŠ 90,tih,Nema tog belila kojima bi se takvi,c.v obelili ,posebno kod takvih,,Radnika, s PRAZNOM ,,RADNOM KNJIŽICOM OSIM,PEČATIRANOM U,OTADŽBINSKOJ ,,UPRAVI,,, ,,ZABORAVIO,,PO DIFOLTU Da Se od njegove klin čorbe ,,spontano,, Najedoše samo ,,dušebrižni,kuvari njegove sojte,.klinove su ,,duševno,,prepustili,, raji,

Rale

18. jul 2017.

Ovaj stalno razgovara samo sa polnim organima,Kurcon sada sa Pen(i)som.Gdeli ih samo nalazi?

Joca hajduk

18. jul 2017.

Nadrljasmo ga.

Temudzin

18. jul 2017.

Ispratio ga da bi bio siguran da je izašao, dosadnjakovic nikako da ode.

Sendvicar

18. jul 2017.

Vucicevi mrzitelji na celu sa Drazom i Rodicev treba da su svesni da su ovu bitku sa njim izgubili, sto ga vise mrze i pisu protiv njega, on ima sve vecu podrsku u narodu a oni sve manji tiraz.

99%

18. jul 2017.

A sada da čujemo šta su stvarno njemu rekli Amerikanci.

nažalost

18. jul 2017.

Sve ovo što je razgovarano pašće u vodu, jer interesne gruše u SAD ne žele nikako jaku i stabilnu Srbiju i nastaviće i dalje sa dvostrukim aršinima prema nama.

Milan

18. jul 2017.

Koliko zajedljivh komentara.Sram vas bilo.Ni ne znate koliko je ovo velik korak za nasu zemlju.

369 ppp

18. jul 2017.

Pens mu je rekao : Vučiću .., Neću da vidim jednog , jedinog rusa u srbiji i priznaj Kosovo . plati Hrvatskoj ratnu odštetu zbog razaranja u kojem si i ti sudjelovao . Malo ,pomalo vračaj otetu Vojvodinu Hrvatskoj . U suprotnom , ima da NATO opet bombardira srbiju , a ovaj puta dozvolit ću Hrvatima da to odrade ,a znaš da sa njima šale nema i kako vas Hrvati ""vole""i kako su temeljiti. Pozvao sam u posjetu nedavno svog pajdaša , Hrvatskog ministra obrane Krstu i osobno sam mu to obečao......, ajd sad , da te otpravim do auta i briši..., Jel ti jasno čubasti...........

Aca-Bocasa!

18. jul 2017.

"Vučić sa Pensom: Govorio sam bez rukavica",ali sa duplim pelenama!

Mima

18. jul 2017.

Videlo se da je AV primljen na visokom nivou! Sedeo je na hoklicama uz aparat za jafu, u prostoriji tri sa tri! A, kao posebnu cast, koju mu je priredio Pens, bila je postarija plavusa koja ga je docekala na sporednom ulazu neke kuce. Po obicaju slikao se po trotoarima gde je izlagao svoja smatranja za Pink, pri cemu su se kamermani trudili da u pozadini usnime Kaputol Hil. Dakle, sto bi AV rekao, sasuo im je u licu svoje nepokolebljive stavove.

Opljackani penzioner

18. jul 2017.

Е мој сендвичару престани да једеш тај шљам,изгледа да вам Вучич ставља неку траву у сендвиче па сте све глупљи и глупљи јер му само такви требате.

18. jul 2017.

Izgleda da inače nosi i rukavice kao Tito!

crni domino

18. jul 2017.

Kada bi Vucic skocio sa visine svoga ega na nivo svoje inteligencije, poginuo bi... Vucenje za usi i trljanje nosa pretvorio je u svoju velicanstvvenu pobedu!

ljubitelj burleski

18. jul 2017.

@SENDVIČAR,,sMIM,POTPISOM,,POTRVDILI STE DA SE hranite bedom i ,pobedom,, ,,cele,,trećine naroda,,i to uposlih, po najnovijem,,izumu,,agencijskom,,zaradom,,RTV,a,SAMO dVA PUTAva puta većom,od onih ,,bundžja,, iz kragujevačke,,fFatove,, šraf,,industrije,a ne,fabrike,,Od,,koje zavisi,,napredak,,,cele,ovakve ,sektaške,,elite,,.BOT USMERENJAzA TAKVE JE ISTINA NEPREMEOSTIVA PREPREKA,AK I KADA JOJ SE I KABLOVI,ISPREČE DA IH NEUBIJE,,.U NOĆNIM,,RABOTAMA,.DOBRO JE ŠTO SU ,,DOBROVOLJNO,NATERANI DA BAR ČITAJU PO NEŠTO IZ DANAS,a.DA POPUNE RUPE U,OBRAZOVANJU,,MIMO ,,ENCIKLOPEDIJE INFORMERA I PINK,I HEPPY,,,FREKVENCI,,AL NA,,UZVIŠENOM,,NIVOJU,,...

velik korak za nasu zemlju?!

18. jul 2017.

@Milan: a zemlja je na ivici provalije

mad mom

18. jul 2017.

@Sendvicar(u) : tebi i tvojima i tvom av i dalje nije jasno da tebe, njih i njega NIKO NE MRZI. Neljudski je mrzeti nekoga ko je samo za zaljenje. Ne moze se mrzeti neko ko je inferiorniji po vaspitanju, obrazovanju, kulturi, sirini duha i duse, odnosu prema drugima i drugacijima, sa 4 padeza i siromasnim vokabularom i totalnom odsustvu smisla za humor sto je odlika inteligentnih ljudi.

Nikola Lugonja

18. jul 2017.

Zamislite nije razgovarao u rukavicama.A oni ga pozvali da im odgovori na samo jedno pitanje,Srbija je za USA ili Rusiju.Ostalo sve znaju ,do u sitna crevca.ON nama sve okolo kole a odgovor koji je dao Pensu ne znamo.Quo vadis Serbie,biblijsko je pitanje.I sta treba da i dalje sedimo na dve stolice?

Овца за шишање

18. jul 2017.

Не разговараш ти без рукавица, већ - без ГАЋА!

Dario

18. jul 2017.

Ovo izmedju nas i SAD i Rusije ko u latinoamerickim serijama ljubavni trougao... ko skim, ko je koga i td.

mad mom

18. jul 2017.

Skresao si im i da nema nista od rasvetljavanja i optuznice za ubistvo brace Bitici, jer ti je u Glavnom odboru SNS jedan od osumnjicenih Goran Radosavljević Guri? Da li si im bez rukavica rekao: "Ja ne dam Gurija?"

Predrag

18. jul 2017.

Zoran Zivkovic 18. jul 2017. Ispratio ga do kapije jer video da je slepac pa da mu pokaze izlaz. Ovako maliciozan komentar govori vise o tebi .

Istina

18. jul 2017.

Sagledaš probleme jasno i bez prikrivanja istine. Prezentuješ ih i tražiš najbolje rešenje. Uspeh ne može izostati.

Hamo

18. jul 2017.

CNN ni u tragovima nije zabilježio Vučićevu posjetu.

Dajana

18. jul 2017.

Braća Bitići su bili TERORISTI sa američkim državljanstvom, neka se zapitaju Pens i Tramp kako oni postupaju sa teroristima.

mad mom

18. jul 2017.

@Dajana botino DA LI BI TI TO URADIO?: Ilija, Mehmet i Agron Bitići su bili američki državljani albanskog porekla, koji su uhapseni dok su POMAGALI DVEMA ROMSKIM PORODICAMA iz Prizrena da sa Kosova pređu u Srbiju. 26. juna 1999. Uhapšeni su od strane srpskih vlasti na administrativnoj granici Kosova sa Srbijom zbog ILEGALNOG ULASKA u Srbiju.

Tina

18. jul 2017.

Nadam se da Tramp i Pens nece propustiti priliku da prisustvuju najboljem doceku u Evropi.

Tomislav Drvar

18. jul 2017.

Razgovarao si bez rukavica, leto je, a morao si se i izuti.

Subotičanin

18. jul 2017.

Činjenica da je AV dao intervju "uglednoj" TV kući Pink, najbolje govori kojem je društvu upućen ovako "ozbiljan" izveštaj. Obratite pažnju na "važne" momente iz susreta sa predstavnikom američke administracije: ispratio ga je do kapije ! Kakva čast za njega i Srbiju ?! Ovakvu opservaciju možemo očekivati jedino od Vučića i Vulina! Botovima su , verovatno, potekle uze od ushićenja!

Zrenjaninac

18. jul 2017.

Ovaj bot "Milan" je nenadjebiv !!! Braaaaaavoooooo "Milan"-e !!!!!!!

M.Popović

18. jul 2017.

Busanje u grudi za domaću upotrebu. To što nema veze sa realnošću nema veze. Stečajni upravnik je dobio instrukcije.

boban m

18. jul 2017.

vucicu, bolje bi bilo da si pen(i)su poslao vul(v)ina. bolje bi prosao nego ti.

citalac

18. jul 2017.

Tuce se bez rukavica, a govori se bez dlake na jeziku.

Mediji odlučuju

19. jul 2017.

@sendvičar Ne slažem se iz prostog razloga, zato što su se vaši cenzuraški, režimski mediji na čelu sa Blic, zgadili svakom u Srbiji ko ima nešto sive mase u glavi. Cenzura koju sprovode vaši mediji je jasan pokazatelj uplašenosti režima od slobodno mislećih gradjana, nebitno koje ideologije. Videćete da će vam Danas zapržiti čorbu. Samo neka nastavi sa demokratskim menadžmentom komentara. Ljudima se gadi bespotrebna cenzura koju sprovode režimski Blic i B92, i siguran sam da Danas postaje polako odlučujući medijski portal. A udbaški plaćenički Kurir će ponovo raditi za diktatora, ali to će takodje ojačati nezavisne medije i ubrzati vaš kraj.

ilijA V

19. jul 2017.

Govorio bez rukavica?! Nije valjda ocekivao da on u razgovorima bude - dirigent.