Site name

Dragan Šutanovac, predsednik DS, tvrdi za Danas da imovina njegove porodice nije sporna i da je ponosan zbog toga

Lažne su optužbe da imam 300.000 evra na računu

* Javnost se dovodi u zabludu da ja nešto krijem * Od septembra Demokratska stranka kreće da razgovara sa građanima od Surdulice do Subotice

Sa velikim zadovoljstvom smo dostavili celu pravosnažnu presudu CINS-u, kao i novinaru Vašeg lista koji je presudu dobio čim je pitao.

11

Piše: Antonije Kosanović

Beograd 08. avgust 2017. 13:00

Foto: Fonet/Imre Szabo

Objavljeni podaci u pojedinim medijima o stanju na bankovnim računima nemaju nikakve veze sa realnim stanjem, a kao što ste mogli da vidite, u pravosnažnoj presudi se to nigde ne pominje. Informacije koje su se pojavile i način na koji su konstruisane predstavljaju fabrikovanu laž u istim onim medijima u kojima je konstruisana afera "pašnjak", koja je kao što vidite sada i pravosnažno pala na sudu. Prava svrha naslovnica u medijima jeste upravo ono što je i pisalo - da je epilog afere "pašnjak" ne da sam ja dokazao svoju nevinost i da je ceo proces montiran, već da se javnost dovodi u zabludu da ja "nešto krijem". Ovo je udžbenički primer prljave kampanje u cilju političkog uništenja Demokratske stranke, ali to im neće uspeti, kaže za Danas u pisanim odgovorima Dragan Šutanovac, predsednik DS, odgovarajući na pitanje zašto nije objavio celu presudu Prvog osnovnog suda u Beogradu kojom je oslobođen optužbe za neprijavljivanje imovine.

* Da li ste prijavili Agenciji za borbu protiv korupcije tih navodno spornih 300.000 evra?

- Informacije iz tog dokumenta datiraju iz 2013. godine i to su podaci upravo Agencije za borbu protiv korupcije, kojoj prijavljujem svu svoju i porodičnu imovinu više od deset godina i ona za njih nije nikakva tajna. Takođe, pouzdano znam da su 2012. godine ispitane finansije moje uže i šire porodice. Ta istraga je okončana a da me nijedan državni organ nije zbog toga čak ni pozvao. Naša imovina apsolutno nije sporna i zbog toga sam veoma ponosan.

* S obzirom da ste javna ličnost, političar i lider Demokratske stranke, legitimno je pitanje na koji način ste zaradili taj novac.

- Naravno da je to legitimno pitanje, a na to pitanje odgovor se nalazi i u samoj prošlogodišnjoj presudi koja se sada zloupotrebljava. Tamo vrlo jasno stoji koliki su prihodi moje porodice, kako su nastali, kakva je njihova struktura, koliko je pozajmica u pitanju. Voleo bih da je takva situacija i sa ostalim javnim ličnostima. Apsolutno podržavam i zagovaram usvajanje Zakona o poreklu imovine političara, međutim ne znam da li je sa njima baš takva situacija. Siguran sam da bi takav zakon podržali i poslanici Demokratske stranke.

* Deo javnosti smatra da je oslobađajuća presuda deo prećutnog dogovora sa SNS, odnosno sa Aleksandrom Vučićem, o nenapadanju, a u sklopu stvaranja buduće saradnje. Da li možete to da prokomentarišete? Odakle takve spekulacije?

- Takve spekulacije dolaze od naših političkih oponenata koji svoju budućnost uopšte ne vide sve dokle postoji Demokratska stranka. Da li zaista neko može da pomisli da postoji bilo kakav dogovor sa čovekom koji je radio na uništavanju i diskreditaciji mene i moje porodice. Dugo se bavim politikom i nikada nisam sebi dozvoljavao da u političku raspravu uvlačim bilo čiju porodicu.

Svima je jasno da je to šizofrena i zlonamerna neistina, a mere te neistine upravo možete da vidite u jučerašnjim tabloidima koji se utrkuju ko će da me napadne što bezočnije. Kao da dele neke posebne bonuse za napade na DS na kraju meseca.

* Kako komentarišete pisanje pojedinih medija da na jesen planirate rušenje vlasti na ulicama?

- Od septembra Demokratska stranka kreće da razgovara sa građanima od Surdulice do Subotice. U prethodnom periodu smo imali razgovore sa našim članstvom u celoj zemlji, a sada ćemo sa građanima da razgovaramo o stanju u našoj zemlji, kao i o rešenjima za hronične probleme koje pritiskaju naše građane: o ukidanju političkog uticaja na pravosuđe, o reformi poreske politike, o vraćanju otetih penzija, plata i novca lokalnih samouprava, o prekidu politike subvencionisanja investitora koji plaćaju radnike ispod minimalca, kao i preko 20 konkretnih rešenja koje zastupamo u Skupštini. Ovo su teme koje interesuju građane i mere koji će urediti našu zemlju, a ne priče o svetskoj politici ili smešna tema o ruskom naoružanju koje samo što nije stiglo dok vojnici selotejpom lepe čizme i imaju platu od 250 evra koja je direktna krivica SNS.

Pogledaćemo ljude u oči

* Da li mislite da biste mogli da okupite masovan broj građana, sve i da to zaista imate u planu?

- Ideja nam je da obiđemo celu Srbiju, rukujemo se i iskreno razgovaramo sa ljudima. Cilj nam je da zakotrljamo grudvu i dopremo do svakog čoveka. Ukoliko u nekom manjem mestu bude manje, sešćemo sa njima i popiti čaj, kao što je Zoran Đinđić radio. Ali verujte, ti ljudi će dalje širiti ono o čemu smo govorili. Pogledaćemo ljude u oči i reći šta planiramo. Na samom početku grudva može biti manja, ali vremenom ona postaje lavina.

povezane vesti

komentari (11)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

vladbgd

08. avgust 2017.

Sule, zar mislis da smo ovce?

mišel

08. avgust 2017.

Ima đon na obrazu. Nije rekao ni jednu reč o poreklu novca i kako ga je stekao.

Nemanja

08. avgust 2017.

Imas ti mnogo vise a nikad nista konkretno nisi radio. Nazalost kao i vecina sada na vlasti kojima je jedini posao da izigravaju postenjacine.

Siniša Škarica

08. avgust 2017.

Ko je lud da drži tolike pare u banci? Počasni građanin Nenad Bogdanović na računima nije imao ni 100 evra, ali koliko je imao u sefu?

Marko

08. avgust 2017.

Ima Šule mnogo veće pare od 300000€ i to u Švajcarskoj banci gde svi pošteni lopovi drže svoj plen.

Slobodan

08. avgust 2017.

Razgovarajte Šule sa malim privrednicima i preduzetnicima, jer ćete tek tu videti kako ubrzano propadaju srpski privrednici i njihove porodice. Nije teško iz APR-a dobiti listing svih firmi. Obećajte da ćete kada dođete na vlast pod hitno promeniti pljačkaški Zakon o Javnim beležnicima i druge čiji je cilj s jedne strane pljačka naroda, a s druge bogaćenje sns-a. Samo konkretna i oročena obećenja.

Mile

08. avgust 2017.

Posle 12 godina na najvišim položajima u vlasti i ja mislimda da je to laž i to ogromna.Jer sumljive sume mogu da se posmatraju i odozdo ali i odozgo. T.o znači da je mnogo verovatnije da je iznos veći barem za 2 nule IZA ONIH PET.

logičar

08. avgust 2017.

botovi nisu obavešteni da su slične optužbv koje šire vučićeve tajne službe, sve propale na sudu, i to vučićevom. ali su opet dobili zadatak da lupaju neistine (za dobru platu).

Joki

08. avgust 2017.

Dragi moji , zbog ovakvih onakvi sad imaju priliku , koju obilato koriste , da nam se p****u po glavama i zivotima. Zabole njih za nas , vec im je krivo sto onaj drugi sad moze a ovaj moze manje. Sve pod pokroviteljstvom i aminovanjem raznih sluzbi ovdasnjih i stranih. Ovi sada su daleko najodvratniji , ali kad se pak ovi vrate ponovo gladni ...

sve po zakonu

08. avgust 2017.

On se poziva na sudske odluke a preti demonstracijama na kojima se kritikuje korumpirano pravosudje.. Nego da vratimo mi film malo nazad, kad je ono DOS obecao da ce sve biti dozvoljeno sto nije zakonom zabranjeno. Kad su zajasili na vlast odmah su ukinuli nezgodne zakone, sluzbu drustvenog knjigovodstva (SDK), sve sto im je bila prepreka presipanju drustvene svojine u njihove dzepove i poseli svoje burazere u urbanistickim i katastarskim sluzbama. I sad samo ponavljaju mantru da nista nije bilo protivzakonito cime priznaju bogacenje iako i dalje kriju cifre, bankovne i offshore racune. A kad sirotinja pretura po kontejnerima teba da znamo da je nekada ta imovina bila i njihova.

Mirko

09. avgust 2017.

Podrzavam saradnju i ujedinjenje DS-PSGS-SDS, podrzao bih i siru saradnju ako je moguca.