Site name

Radojčić: Nadležne institucije da ispitaju mobing u vojsci

Poslanik Dveri i član skupštinskog Odbora za odbranu Zoran Radojičić izjavio je da će Dveri od nadležnih organa tražiti da se ispitaju navodi o mobingu koji se sprovodi u jednoj brigadi Kopnene vojske.

1

25. avgust 2017. 15:50

Foto: www.gov.rs

Prema njegovim rečima, pripadnici te jedinice se saslušavaju da bi se utvrdilo kako je u javnost dospela informacija o hitnom naređenju ministra odbrane Aleksandra Vulina da se u vojne objekte postave fotografije predsednika Aleksandra Vučića.

Pozivajući se na saopštenje Vojnog sindikata Srbije, Radojičić je naveo da saslušanja traju od 22. avgusta po naređenju zamenika komandanta Kopnene vojske generala Želimira Glišovića.

Skandalozno je da se zbog toga maltretiraju starešine i oficiri tog slavnog roda srpske vojske, rekao je Radojičić na konferenciji za novinare poslaničke grupe Dveri u parlamentu.

Tražićemo od nadležnih institucija i skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove da se to ispita i zaustavi, poručio je Radojičić.

On je napomenuo da je Vojni sindikat naveo i da se tim povodom oglasilo tužilaštvo, nalazeći da u tome što su obavešteni mediji nema elemenata krivičnog dela niti odavanja vojne tajne.

Zašto neko pokušava da vrati atmosferu Informbiroa, upitao je Radojičić i dodao da je minister odbrane Aleksandar Vulin svojevremeno bio član Jugoslovenske levice (JUL) kada je u zemlji vladala atmosfera potkazivanja, a da su te posledice vidljive i danas.

povezane vesti

komentari (1)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Kizza-e

25. avgust 2017.

Mobing nije prisutan samo u toj jedinici Vojske, mobing je na organizovanom, tako reći "korporacijskom" nivou sveprisutan i duboko ukorenjen u Vojsci. U sve brojnijim pojavnim oblicima i na sve otvoreniji način, svakodnevno se ponižavaju pripadnici Vojske. Na žalost, samo mali broj ima petlju da se suprotstavi na dostojan način!