Site name

LSV Zrenjanina traži od gradskih vlasti da pokažu odgovornost

Sanirati posledice suše

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od gradskih vlasti da pokažu odgovornost prema građanima i učine sve da saniraju posledice suše na poljoprivrednom zemljištu na teritoriji Zrenjanina.

2

Piše: M. P.

Zrenjanin 13. septembar 2017. 19:57

Suša je izazvala ogromne štete po useve kukuruza, soje, suncokreta i procenjuje se da će rod biti i do 70 procenata manji nego prošle godine, prouzrokovala je negativne posledice po poljoprivrednike koji ionako nemaju podršku države, ali i po sve ostale građane naveo je na konferenciji za medije mr Dejan Čapo, predsednik odborničke grupe LSV u Skupštini Zrenjanina.

- Grad može da otpiše porez na imovinu za poljoprivredno zemljište za ovu godinu, budući da više nije u obavezi da namenski troši sredstva od zakupa poljoprivrednog zemljišta. Predlažemo da se plaćanje zakupa poljoprivrednog zemljišta odloži za sledeću godinu, kako bi se poljoprivrednicima ostavilo vremena da obezbede sredstva, naveo je Čapo.

Prema njegovim rečima, gradski čelnici treba da upute zahtev višim instancama da se povećaju subvencije po hektaru, omogući nabavka nafte i semenskog materijala po povoljnijim cenama. Takođe, cene zakupa državne zemlje treba prilagoditi nastaloj situaciji, ali i obeštetiti poljoprivrednike.

povezane vesti

komentari (2)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

sremac

13. septembar 2017.

Interesantno, baš Bečkerek ! Možda zato što je Kostreš iz Bečkereka, pa da ojačaju izborno telo !

djuro

14. septembar 2017.

Stanje poljoprivrednih kultura u opstinama Kovacica i Alibunar je vise nego kriticno, sa 30% njiva se nece uopste ubirati letina jer je nema, ovde su prinosi 90% nizi nego prosle godine. A niko iz vlade da zaviri i vidi ovu katastrofu. Peskovita zamlja na obudu deliblatske pescare, atari Samosa, Kozjaka, Ilandze, Padine, Vladimirovca, Seleusa, sa preko 30.000 hektara nama sta da se ubire.