Site name

Milardova tražila objašnjenja od Vučića

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Njujorku sa višim zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Elizabet Milard koja je od njega tražila objašnjenja za paljenje Ambasade SAD u Beogradu i ubistva braće Bitići, saopštila je pres služba predsednika Republike.

7

Piše: FoNet

Njujork 22. septembar 2017. 15:40

Obostrano je konstatovano da razvoj bilateralnih odnosa ima pozitivan trend, piše u saopštenju.

Vučić je naglasio da spoljnopolitički prioriteti Srbije ostaju evropske integracije, regionalna stabilnost i dijalog sa Prištinom radi iznalaženja dugoročnog rešenja, koje ne bi bilo na štetu Srbije i kojim bi obe strane bile podjednako zadovoljne ili nezadovoljne.

Govorio je i o rezultatima ekonomskih reformi, kao i o nastojanjima Srbije da privuče još veći broj američkih investitora, navodi se u saopštenju.

Elizabet Milard je iznela da SAD u potpunosti podržavaju evropski put Srbije i istakla da su spremni da na tom planu pomognu Srbiji.

Ocenila je da je uloga Srbije u regionu pozitivna i konstruktivna i da je za Vašington značajno da se očuva i unapredi stabilnost, čime se stvaraju povoljni uslovi za dolazak stranih investitora.

Takođe, Milardova je ponovo pokrenula pitanja i trazila od Vučića objašnjenja za paljenje ambasade SAD-a u Beogradu i ubistva braće Bitići, piše u saopštenju.

povezane vesti

komentari (7)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

crni domino

22. septembar 2017.

"Vučić razgovarao je danas u Njujorku sa višim zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD"... Cak i ona zna za paljenje ambasade i ubistvo americkih drzavljana...

Dejan Niš

22. septembar 2017.

Koji je ovo rang činovnika u pitanju? "Viši pomoćnik zamenika državnog sekretara..." Da li predsednik treba da razgovara sa tim nivoom činovnika ili to treba da radi Dačićev 4. pomoćnik?

Petar Matić

22. septembar 2017.

Kad g. predsednik Tramp dođe u Srbiju, ima da ga primi najviša zamenica (da ima bar 180 cm) Veljka Odalovića, kako bi se uzvratilo na bazi punog reciprociteta...

Ferdinand

22. septembar 2017.

Viši zamenik pomoćnika! :)

Sonja

23. septembar 2017.

U pravnoj drzavi Srbiji je moguce sve resiti

Orka

23. septembar 2017.

Ovo je Vučićev rang. Realno

Čiča Avalski

23. septembar 2017.

Šta si bre ženo navalila ... nemoj da zaustavljaš reforme, rast BDP, kilometre autoputeva, ...rešićemo sve, samo da prođe ova zadruga, da zastari koferče, banana, vulin, galenika, savamala ....