Site name

Predsednik opštine Čajetina optužio naprednjake da smenjuju direktore u javnom sektoru

Stamatović: Smene po nalogu braće Vučić

Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina i predsednik Incijativnog odbora Zdrave Srbije, optužio je vrh SNS u Beogradu za nezakonito smenjivanje direktora u javnom sektoru na području te opštine jer oni, kako je rekao, nisu pristajali da promovišu tu stranku i njenog predsednika Aleksandra Vučića.

4

Piše: N.Kovačević

Čajetina 05. oktobar 2017. 16:12

Milan Stamatović sa saradnicima Foto: Nenad Kovačević

On je podstio na to da je, pre dve godine, smenjena Bojana Božanić sa mesta upravnika Skijališta Srbije na Torniku, potom i direktor Elektrodistribucije, pre mesec dana komandir lokalne Policijske stanice, direktor Studentskog odmarališta na i šef poslovnice Srbijašuma na Zlatiboru. Istakvši da je tortura naprednjaka nastavljena time što je, pre neki dan, smenjena i direktorka Doma zdravlja u Čajetini i to odlukom direktora ZC Užice, on je rekao da smena nije zakonita, jer su imenovanje i razrešenje direktora te ustanove u nadležnosti lokalne samouprave.

Navodeći da se smenjenim direktorima, za koje je naveo da „nisu članovi nijedne političke partije osim Bojane Božanić koja je članica Zdrave Srbije i koja je smenjena po nalogu brata tadašnjeg promijera, „izvinajvaju sa vrha SNS i saopštavaju im da to moraju da urade, bez obzira na njihov profesionalan rad i odlične rezultate koje su postigli“. Nekima je rečeno, kako je naveo Stamatović, da su smenjeni jer su podržali njegovu kandidaturu za predsednika Srbije.

- Smene se obavljaju iz vrha SNS i po nalozima braće Vučić. Srpskoj naprednoj stranci i braći Vičić su potrebni direktori koji će da sa tih pozicija da vode kampanju za SNS. To je neviđena diktatura. Zar svi u Srbiji moraju da budu članovi SNS, pitao se Stamatović. On je dodao da je ta opština, uvažavajući teško ekonomsko stanje u zemlji, kupila pet sanitetskih vozila i neophodnu opremu za Dom zdravlja, dodatno plaćala lekare u toj ustanovi kojoj nedostaju četiri doktora, opremila policijske stanice na Zlatiboru i u Čajetini, te da je Ministarstvu unutrašnjih poslova dodelila lokacija za izgradnju nove policijske stanice na Zlatiboru.

- Ne razumemo govor mržnje SNS i velikog vođe, koji govore da su Milan Stamatović i opština Čajetina najveći neprijatelji SNS i državnih institucija. To nije tačno, oni su neprijatelji naroda, a mi smo pet puta legalno pobeđivali na izborima, jer je narod shvatio da Aleksandar Vučić i njegov brat Andrej vladaju ucenama i prevarama, naveo je Stamatović, koji se novinarima obratio u prisustvu Arsena Đurića, zamenika predsednika opštine, i Bojane Božanić, direktorke opštinskog JP Gold gondola Zlatibor.

Oslobađanje Srbije od naprednjaka

Navodeći da će početkom novembra na Zlatiboru biti osnivačka skupština Zdrave Srbijei da je za registraciju te partije prikupljeno više od 10.000 potpisa, Stamatović je najavio da će ta stranka, političkim tribinama i skupovima, krenuti "u oslobađanje Užica, potom Čačka i Kraljeva i nakon toga krenuti u oslobađanje cele Srbije od štetne naprednjačke vlasti".

 

povezane vesti

komentari (4)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

realno

05. oktobar 2017.

Sve istina.

Predrag

05. oktobar 2017.

Vučić i brat mu, ne biraju sredstva za uklanjanje svojih neistomišljenuka. Ipak, Ere su mnogo tvrd orah.

Boban I

06. oktobar 2017.

Podrska iz NSa! Ima jos zdravih ovde...

kuki

07. oktobar 2017.

prava rec - oslobadjanje!