Site name

SDS poziva opoziciju na dogovor oko ključnih izbornih uslova

Socijaldemokratska stranka pozvala je sve opozicione partije da se zajednički dogovore oko ključnih izbornih uslova, koji se u formi zahteva moraju postaviti aktuelnoj vlasti i važiti za sve buduće izbore.

2

Piše: Danas Online

Beograd 07. oktobar 2017. 13:58

Foto: Logo

 

"Sve istinski opozicione stranke, bez obzira na to koju ideologiju zastupaju, moraju zajedno da se dogovore oko osnovnih izbornih, a time i demokratskih principa, koje će svom snagom i do kraja braniti nezavisno od koalicija u kojima će nastupati na izborima", naveo je SDS. 

Ta stranka je u saopštenju navela i da je "bez obzira na političke razlike, borba za fer i poštene izbore ono u čemu moramo biti jedinstveni" 

"Pitanje političkih okolnosti u kojima se odvijaju izbori nije tehničko i ne sme biti upotrebljeno za međusobno nadmetanje opozicionih stranaka za pravo prvenstva u postavljanju tih uslova, jer je to osnovno pitanje opstanka demokratije u svakoj zemlji", naveo je SDS. 

SDS Borisa Tadića je ocenila i da "opozicione stranke danas u Srbiji nemaju šansu da smene ovaj pogubni režim ukoliko su ne deluju jedinstveno". 

"Zato je od ključnog značaja da postavljanje izbornih uslova bude odraz i jedinstva opozicije, a ne da to biva zloupotrebljeno u svrhu pozicioniranja određenih stranaka", naveo je SDS 

Ta stranka smatra i da "snagu opozicije možemo pokazati samo pobedom nad ovim režimom, a svako nadmetanje unutar opozicije je pokazivanje upravo slabosti". 

U centru Beograda sinoć je održan skup Pokreta slobodnih građana, sa koga je od vlasti zatraženo da obezbedi održavanje fer, poštenih i slobodnih izbora - za predstojeće gradske izbore i postavljeno pet zahteva da to i bude urađeno. Zahteve je pročitao advokat Vladimir Gajić istakavši da su ih dogovorili Vuk Jeremić, u ime inicijativnog odbora Narodne stranke, i PSG Saše Jankovića. 

Tom skupu su prisustvovali Tadić, predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Balša Božović i poslanik iz Pokreta za spas Srbije Đorđe Vukadinović. 

povezane vesti

komentari (2)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Jovan

07. oktobar 2017.

Po mom misljenju, ovaj poziv je jednak pozivu jednog beznacajnika kao sto je izvesni beli preletacevic. Moje interesovanje je sledece: odakle da se sada odjedared gomila marginalaca interesuju za takozvanu opozicijsku sabornost. Kao da ih se ista tice i kao da ih se ista pita !?

MARINA 32

08. oktobar 2017.

Ko zna koliko su vec puta pokusavali da se dogovore navodno oko kljucnih izbornih uslova. Svi ti pokusaji su propali samo zbog jedne stvari sto te famozne fotelje nikako da podele jer su im se osladile dok su bili na vlasti. Nema sanse nikave da se sloze oko kljucnih pitanja tako da dogovora nema.