Site name

Obradović: Udariti u glavu sistema vlasti

Srpski pokret Dveri je objavio novu političku ideju kako se uopšte suprotstaviti aktuelnoj vlasti koja nas sve gazi, ponižava i krade bez milosti: Udariti u glavu sistema, piše u saopštenju.

6

Piše: Danas online

08. oktobar 2017. 12:18

Foto: Nenad Đorđević/FoNet

Šta je glava Vučićevog sistema vlasti? Medijska propaganda, kriminalno kumovsko okruženje Predsednika i skupštinska cenzura. Željko Mitrović, Aleksandar Vulin i Maja Gojković. Dveri su ustale protiv upravo ovih režimskih glavešina i hrabro se suprotstavili političkoj mafiji. Kako?

Pokrenuli smo peticiju za zabranu rijaliti programa i ukidanje nacionalne frekvencije TV PINK, partijskoj propagandnoj televiziji SNS. Organizovali smo i protest ispred zgrade TV PINK u Beogradu, direktno se suočavajući sa ovim epicentrom bolesnog sistema vlasti. Marija Janjušević, narodni poslanik Dveri koji je pokrenuo ovu kampanju, isključena je sa sednice Narodne skupštine i neće moći da učestvuje u njenom radu 20 radnih dana, što praktično znači da mesecima njen glas neće moći da se čuje u parlamentu.

Antikorupcijski tim Dveri pokrenuo je najveću kriminalnu aferu u novijoj političkoj istoriji Srbije pod nazivom „Dveriliksˮ, koja vodi direktno do vrha države i samog predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Objavili smo tajne audio snimke koje su zabeležile srpske bezbednosne službe na kojima su razgovori članova političke mafije u Srbiji: korumpirani političari, bankari, sudije, tužioci, policajci i članovi narko-kartela. Srđan Nogo, šef Antikorupcijskog tima Dveri i zamenik predsednika poslaničke grupe Dveri u Narodnoj skupštini, isključen je takođe sa skupštinskog zasedanja kada je postavio poslaničko pitanje u vezi sa privatnim prislušnim centrima koji su u vlasništvu Željka Mitrovića i Vučićevog kuma Nikole Petrovića. S obzirom da je Srđan Nogo i predsednik Gradske organizacije Dveri u Beogradu – to praktično znači da do završetka beogradskih izbora neće moći da govori u Narodnoj skupštini, piše u saopštenju.

Narodni poslanik Marija Janjušević je svojom javnom odbranom Poslovnika o radu Narodne skupštine ne samo odbranila čast parlamenta, već i razbila nakaradni sistem vođenja Narodne skupštine. Kako je to izgledalo do sada? Predsednik Skupštine isključuje mikrofon opoziciji, kažnjava narodne poslanike opozicije i isključuje ih sa sednica, ne dozvoljava replike i omogućava da ministri ne moraju da dolaze u parlament i odgovaraju za svoj rad.

Za sve to vreme Maja Gojković kao predsedavajući igra svoju ulogu nevinašceta u režiranoj predstavi, koristeći mikrofon predsedavajućeg da priča šta hoće o opoziciji dok opozicija nema niti jedno pravo da odgovori. Hrabrim nastupom Marije Janjušević je taj sistem vlasti u Narodnoj skupštini razbijen. Maja Gojković nije mogla uspešno da glumata, svi kerberi vlasti poput Aleksandra Martinovića, Vladimira Orlića i Marijana Rističevića su zaćutali, čak ni uplašeni ministri nisu dobili reč, a predsedavajuća je bila prisiljena da drugi dan za redom prekine sednicu. Tako smo pokazali da imamo stav, da se ne plašimo vlasti i da im nećemo dozvoliti da nas gaze i ponižavaju.

Samo na ovom jednom skupštinskom zasedanju narodni poslanici Dveri dobili su ukupno 12 kazni, a od 7 članova poslaničke grupe 2 su isključena sa sednice. Zbog čega? Što smo postavljali poslanička pitanja i tražili da se poštuje Poslovnik o radu i naše pravo na slobodu govora? Ne, već zato da bi se drugima poslala poruka kako će proći ako se suprotstave.

Maja Gojković mora da podnese ostavku. Ako je ucenjena zbog lopovluka u vreme kada je bila gradonačelnik Novog Sada - to ne znači da može da radi šta hoće u Narodnoj skupštini. Ideja vlasti je da isključi sve narodne poslanike Dveri iz Skupštine, jer su Dveri opozicija koja ih se ne plaši i koja neće odustati od borbe.

Mi ne odstupamo. Mislili su da će da nas uplaše kažnjavanjem i isključivanjem sa sednica, a samo su pokazali pravo lice i uverili nas da je pobuna naša dužnost! Vidite li strah u očima vlasti: prvi put im se neko suprotstavio, prvi put neko ne dozvoljava da nas ponižavaju, prvi put se neko ne povlači.

Za samo nekoliko dana prošli smo put od fizičkog napada kamenjem i bakljama od strane kriminalaca iz SNS na Dveri na Kosovu i Metohiji (kada su kamere isključene), do pokušaja da se Dveri nasilno ućutkaju u Narodnoj skupštini u direktnom prenosu. Ova vlast opstaje samo zahvaljujući mraku u kome živimo: medijskom, kriminalnom i parlamentarnom. Onog trenutka kada osvetlimo Srbiju – oni će pasti sa vlasti.

Nasilnički i kriminalizovani Vučićev režim ne razume molbe za parlamentarnu debatu, slobodne medije i poštene izbore, već samo udarac u glavu sistema! Moramo svi da shvatimo da nema povlačenja pred bahatom i lopovskom vlašću. Gaziće nas sve redom dok se ne pobunimo i ne pokažemo zube! Nema predaje - nema povlačenja, dok ne vratimo državu narodu, dok ne oslobodimo medije, dok izbori ne budu fer i pošteni, dok u Domu Narodne skupštine ne bude mogao normalno da se čuje glas opozicije. Dok ne smenimo ovu vlast!

povezane vesti

komentari (6)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Јарослав Петровић

08. oktobar 2017.

Сјајно је то Бошко. Али они су се опасно устоличили и плашим се да је то што ви чините борба са "ветрењачама". Позитивну енергију која је имала Србија Петог октобра, поготово после смрти Зорана Ђинђића, потрошили су они који су тада били на власти. Ови су то вешто искористили, па ми се чини да сте ви само "једна сламка међу фихорове" и да их много не бринете. Честитам на упорности, па и поред свега, "нека буде борба непрестана"

jiji

08. oktobar 2017.

Obradovic je pun konstruktivnih ideja.

Drago

08. oktobar 2017.

Je l onim kamenom za kupus?

iva

09. oktobar 2017.

Videli smo već kakvu podšku imate.

bogdan trojkaš

09. oktobar 2017.

Siguran sam da će Dveri na sledećim parlamentarnim izborima dobiti značajnu podršku građana.Obradović govori istinu!

Miloš Sarajlija

09. oktobar 2017.

Na suprotnoj strani sam od svega što predstavljaju Dveri, ali ako na pr. ujedinjena opozicija stane iza Boška, ja glasam za Boška. Ovi na vlasti su teški primitivci, najblaže rečeno, i ovakvi nastupi Dveri u skupštini su jedino mogući. Čestitke Dverima i ne zaboravite da ste deo ujedinjene opozicije i zato morate biti spremni i na kompromise! Ovo je situacija kad ideologije nemaju nikakvog značaja. Tek kad oslobodimo Srbiju a to znači stvorimo elementarne uslove za takmičenje stranaka, ideja, programi stranaka će imati smisla. Do tada, jedan je cilj, rušenje (na izborima) SNS.