Site name

Šef srpske diplomatije na Beogradskom bezbednosnom forumu

Dačić: Nadam se da ću biti živ kad završimo pregovore o članstvu u EU

Pregovore o članstvu u EU Srbija je započela 2014. kad sam bio premijer. Nadam se da ću biti živ i kada završimo te pregovore, rekao je šef srpske diplomatije Ivica Dačić na panelu posvećenom Berlinskom procesu održanom u okviru Beogradskog bezbednosnog foruma.

9

Piše: M.S.

Beograd 12. oktobar 2017. 10:34

Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Dačić je istakao da na skupovima Berlinskog procesa "vlada gotovo idilična atmosfera" među predstavnicima "zapadnobalkanske šestorke", pa je "jedno vreme, čak razmišljao da je najbolje da ti sastanci stalno traju kako ne bi bilo vremena za svađe u regionu". On je istakao da je Berlinski proces korisna inicijativa, pozitivna za region jer se "velike države bave regionom i proširenjem EU na Zapadni Balkan".

- Za nas je veoma važno da se pominje evropska perspektiva Balkana, u tome je najveća politička korist Berlinskog procesa, ostalo su projekti koji će u manjoj ili većoj meri biti sprovedeni, kazao je Dačić, koji je napomenuo da činjenica da će Velika Britanija biti naredni domaćin samita Berlinskog procesa pokazuje da je ta država "otišla iz EU, ali nije otišla iz Evrope".

 

povezane vesti

komentari (9)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

dipl. agronom

12. oktobar 2017.

Slika govori da su svi saglasni,da je najvaznije ucestvovati..!! .Cirkus ide dalje...

Segrt

12. oktobar 2017.

Da ti meni budes ziv i zdrav i pjevas kao slavuj po Skadarliji, ali samo da nisi na polozaju do tada.

maltese

12. oktobar 2017.

pa to je i poeta,da izgurate svoje mandate i zivote u pregovorima tj. na svojim funcijama...a zivot je i tako tamo negde....

D-ex

12. oktobar 2017.

Ja zasigurno neću biti živ do tada,a mnogo sam mlađi od ovog Turskog vokalnog soliste.On verovatno namerava da živi još 300 godina,teško ovom narodu!

baka

12. oktobar 2017.

Dragi gopodine, jasno je kao dan da dok POLITICKI budete zivi vi i vas gazda mi necemo postati clanica EU. Zato sto vi, to NE ZELITE, vec se PRAVITE! Ni oni nisu cvecke, ali tamo se zakoni POSTUJU. A da bi jedno drustvo moglo da funkcionise osnovna pretpostavka je VLADAVINA PRAVA!

Nebojša Krstić

12. oktobar 2017.

I mi se nadamo-živ i u zatvoru, gde ti je odavno mesto.

Dusan Spasic

12. oktobar 2017.

Pa to Dacicu sigurno ne zavisi od mene nego od Vas jer ste vec 10-tak godina na vrhunskim politickim funkcijama u zemlji a nesto ne vidim da se pravosude, itd. oslobodilo ne samo direktnog uticaja svih vlada nego i korupcija u zemlji cveta!

Tetka Mara

12. oktobar 2017.

Živ i na robiji...

Gargamel

13. oktobar 2017.

Ova izjava Dacica je vredna mog glasa i svih clanova moje porodice, na sledecim izborima.