Site name

Đurić: Spremni za nastavak dijaloga

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić razgovarao je danas sa državnim sekretarom Ministarstva inostranih poslova Slovenije Andrejom Logarom o toku dijaloga sa Prištinom i istakao da Beograd mesecima sa druge strane nema partnera za sprovođenje dogovorenog.

3

Piše: FoNet

12. oktobar 2017. 18:38

Foto: Antonio Ahel/FoNet

Beograd je, prema njegovom rečima, spreman za nastavak dijaloga sa Prištinom i dosledno je opredeljen za rešavanje svih nesuglasica, kao i problema srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, mirnim i demokratskim sredstvima, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

„Beograd insistira na sprovođenju postignutih dogovora, pre svega sporazuma o formiranju Zajednice srpskih opština, koji je glavni element Briselskog sporazuma“, rekao je on.

Đurić je Logara informisao i o političkoj i bezbednosnoj situaciji u južnoj pokrajini, kao i o toku unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji pokrenutog na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, navodi se u saopštenju.

povezane vesti

komentari (3)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Hedona

12. oktobar 2017.

Beograd insistira na sprovođenju postignutih dogovora, pre svega sporazuma o formiranju Zajednice srpskih opština, koji je glavni element Briselskog sporazuma. Građani KiM imaju samo jednu listu da glasaju a to je srpsku listu, koja će raditi za dobrobit naroda na KiM beuz obzira na veru i nacionalnu pripadnost, svi treba da se udruže jer samo tako može doći do boljeg uslova života građana na KiM.

Dada

13. oktobar 2017.

Treba rešiti probleme naroda na Kosovu mirnim i diplomatskim putem.

ZM

13. oktobar 2017.

Čim ponovo počnu pregovori očekujemo novih 5:0 za Srbiju. Lako je nama kad imamo ovakav pregovarački tim.