Site name

Zamenik gradonačelnika Niša Milos Banđur potvrdio da mu je zaprećeno partijskom sankcijom jer je „opozicionim listovima dostavljao podatke“

Opomena pred isključenje iz SNS nakon izjava Danasu

Zameniku gradonačelnika Niša Milošu Banđuru je na poslednjoj sednici Gradskog odbora SNS-a zaprećeno isključenjem iz stranke jer je „javno istupao protiv interesa stranke“ i „opozicionim listovima i glasilima dostavljao podatke, saopštili su nezvanični izvori za naš list.

10

Piše: Z. Miladinović

Niš 17. oktobar 2017. 20:01

Foto: Danas

Izricanje „poslednje opomene pred isključenje“ usledilo je nakon Banđurovih izjava Danasu i portalu Južne vesti u vezi sa kontroverznim konkursom za izbor direktora deset najvećih gradskih javnih preduzeća.

Banđur je danas za naš list potvrdio ovakve informacije, precizirajući da je na sastanku GO poverenik SNS za Niš Zvezdan Milovanović saopštio da mu je Izvršni odbor izrekao poslednju opomenu „zbog dokumentovanih saznanja da  je opozicionim listovima i glasilima slao podatke iz stranke, koji su protiv interesa SNS-a”. Prema Banđurovim rečima, Milovanović je kazao da je u slučaju da zamenik gradonačelnika „nastavi da javno ili na neki drugi nacin istupa protiv interesa stranke, on lično ovlašćen da ga isključi iz stranke“. Banđur je tada, kako je rekao, zatražio rešenje Izvršnog odbora, a Milovanović je odgovorio da će „stići kasnije, preko Gradskog odbora“.

- Ja sam javni funkcioner i obavezan sam da odgovaram na pitanja medija, nezavisno od toga kako ih neko klasifikuje. Javni funkcioner ne može da bira kome će dati izjavu i da deli medije na pozicione i opozicione. Umesto da budem pohvaljen za ukazivanje na propuste u radu Komisije za izbor direktora javnih preduzeća, ili razotkrivanje kandidata sa protivpravno  probavljenom diplomom i falš potvrdama na konkursu za direktore, mene kažnjavaju, sa ciljem da me ućutkaju, u čemu neće uspeti - rekao je Banđur.

Poverenik SNS-a Milovanović je za naš list kratko kazao da su ovakve informacije „netačne“ - I ako postoje različita mišljenja, sve je to u granicama prihvatljivog, i unutar stranačkih mimoilaženja- kazao je, ali nije odgovorio na potpitanja koju dokumentaciju i kojim medijima je Banđur navodno dostavljao, kao i da li u „sporne“ opozicione medije ubraja i Danas.

Naš list je, inače, više puta pisao o brojnim primedbama pojedinih kandidata, sindikata, opozicionih stranaka i dela javnosti na zakonitost ovog konkursa i nepravilnosti u radu komisije, zbog kojih je između ostalog zahtevano poništenje konkursa, a protiv predsednice Komisije Olivere Igić podnete krivične prijave. Banđur je bio jedan od sagovornika u tekstovima.

Darko Glišić ćuti

Predsednik Izvršnog odbora SNS-a Darko Glišić danas nije odgovorio na naše pozive, kao i sms poruku u kojoj smo pitali da li nje tačno da je IO doneo odluku o kažnjavanju Banđura, uz obrazloženje koje se čulo na sednici GO u Nišu.

povezane vesti

komentari (10)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Dusan Spasic

17. oktobar 2017.

Pa ovo nje ni komunizam nego postaje cak staljinizam!

17. oktobar 2017.

Eto, kako današnju izjavu AV o razlozima zašto nije prisustvovao proslavu Dan Bezbednosno-informativne agencije neko može usaglasiti sa ovom izjavom Miloša Banđura?

scoby

17. oktobar 2017.

Ha, ha ovo je kao u doba komunista, partijska kazna: "Strogi pogled pred poslednju opomenu!"

Gresni pop Milorad

17. oktobar 2017.

Milose ne obaziri se na izjave losijih od sebe koji ti nisu ni do kolena.Samo napred istina ima samo jedno lice

Čir

17. oktobar 2017.

Jesmo mi Srbija ili SNS? Daj da izvadimo taj čir.

Miljan

17. oktobar 2017.

E to vam je sns! Pa covek hoce da spreci nepravdu i zloupotrebu a oni hoce da ga kazne.Pa to znaci da ako ukazujes na nepravdu i zloupotrebu,kradju...ti radis protiv interesa sns! Pa vidi se sada kakvi su im interesi.Svaka cast coveku koji je jedan od retkih skupio snagu da kaze istinu ali koliko vidimo uskoro ce ga izbaciti iz stranke.

Bane

18. oktobar 2017.

Treba hitno uputiti zadnju opomenu pred iskljucenje i AV jer se juce zalagao za transparentnost a svi znamo da bi to unistilo SNS.Posto niko nije veci od stranke ( ni Srbija) treba odmah reagovati.

Бранимир

18. oktobar 2017.

Прави пример демократије!!! Слобода говора и мишљења, али хладно цеђено кроз партијско сито.

Nema dna

18. oktobar 2017.

Banđure brate ti si malo zašao u interesni lupeški krug i očekuješ elementarno poštenje. Greška u koracima brate, interesna koterija brine samo na sopstvene interese a proklamuje opšte, javne interese to si prvo morao da naučiš kad si ušao u to vrzino kolo - napredne Srbije.

Ratko Aleksic

18. oktobar 2017.

Sve cestitke za gospodina Milosa Bandjura koji se usudio kao clan SNS-a da misli svojom glavom i ukaze na neke od malverzacija unutar ove vodece stranke, a SNS svojim delovanjem u Srbiji sve vise podseca na NSPD partiju Adolfa Hitlera. SNS je prosle godine organizovala pod okriljem noci rusenje u Savamali koristeci kriminalce sa fantomkama i to u 21 veku, to me bas asocira. na Kristalnu noc u Nemackoj (9 novembar davne 1939) kada su polupane i opljackane radnje Jevreja u Berlinu. Ne bi me cudilo da Veliki vodja Vucic naredi da svi u Srbiji koji ne misle kao on i nisu u SNS pocnu da nose " ZUTE TRAKE SA ZVEZDOM ". Toliko o ljudskim pravima i slobodi misljenja i govora. SVE DOK SE NAROD NE OSVESTI I NE POKAZE OTPOR KRIMINALCIMA NA VLASTI NA CELU SA VELEIZDAJNIKOM VUCICEM U SRBIJE CE BITI SVE GORE I GORE!!!!