Site name

Božović odbio večeru sa Karamanom

"Odbio sam poziv da budem među nekoliko poslanika koji ce biti prisutni na večeri sa predsednikom Parlamenta Turske, Ismailom Karamanom", stoji u današnjoj pisanoj izjavi poslnika DS Balše Božovića.

15

Piše: FoNet

23. oktobar 2017. 11:37

Božović odbio večeru sa Karamanom

Foto: Nenad Đorđević/FoNet

"Turski Parlament i njegov predsednik koji ćute na hapšenja i progone gradjana, opozicionih poslanika, pisaca, intelektualaca, novinara, profesora, umetnika i masovna kršenja ljudskih prava nisu oni sa kojima Skupština Srbije treba da se tapše po ramenu.

Dok sve relevantne svetske institucije za ljudska prava upozoravaju na masovna i drastična kršenja prava i sloboda gradjana u Turskoj, dok predsednik Turske, Redzep Taip Erdogan, derogira sve institucije, uključujući i Parlament Turske, ukida demokratiju i grabi svu vlast za sebe, srpski parlament jednoj od perjanica takvog režima priredjuje gala večere i očekuje od poslanika da na njima učestvuju. Ne hvala.

Ponižavajuće je da, dok su izveštaji Ujedinjenjh nacija, Human Righst Watch-a i Amnesty International-a puni podataka o stotinama ubijenih, masovnim hapšenjima novinara, zatvaranjima stotina medija i nevladinih organizacija i hapšenjima opozicionih poslanika, kao i vise od 150.000 profesora, boraca za ljudska pava, sudija i tužilaca, nasa Skupština dočekuje predsednika turskog parlamenta kao dragog gosta, borca za demokratiju i političkog prijatelja. Nije pošteno.

Demokratska stranka je nastala da bi se borila protiv autokratije, strahovlade i nasilja. Tako ce uvek biti. Onima kojima ne smeta nečovestvo, koji mogu da se smeju i sede za istim stolom dok su nevini u zatvoru, osudjeni jer ne misle isto, neka im je na čast. Za mene nije ljudski", kaže se u pisanoj izjavi poslnika Ds Balše Božovića. 

povezane vesti

komentari (15)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

baka

23. oktobar 2017.

Svaka cast. Potpuno ste u pravu.

Filip Biberovic

23. oktobar 2017.

U Srbiji ljude brine samo kada se Srbi hapse i zatvaraju u nekim drugim sredinama...za ostale ljude u ovom svetu totalitarizma koji uzima maha u Srbiji nema empatije. Uzasna istina.

Dirizabl

23. oktobar 2017.

Vidi se da si strucnjak za diplomatiju. Takvi kao ti nam trebaju. Eeee politiko moja...

ZOKICA

23. oktobar 2017.

Ne podržavam Božovića jer on podržava Gulena, jer ponižava legitimnu od naroda Turske izabranu vlast.

Marko

23. oktobar 2017.

Da li to DS bojkotuje legitimnu vlast Turske?!

steki

23. oktobar 2017.

kad su Erdogana kao legalnog izabranog predsednika hteli da likvidiraju i svrgnu sa vlasti nasi zuti demokrate nisu se mnogo potresali

Vozdovac

23. oktobar 2017.

Svaka cast. Nastavite tako i mozda vratite deo izgubljenih glasaca.

Miloš

23. oktobar 2017.

Evo još jednog Gulenovog pulena.

Snežana

23. oktobar 2017.

Konačno nešto dobro od DS.

Marko

23. oktobar 2017.

Ja sam bi pod utiskom da je Demokratska stranka nastala sa motivima usmerenim ka svojoj zemlji, da bude protiv autokratije, strahovlade i nasilja u Srbiji. Sada tek shvatam da njeni ciljevi sežu globalno. Pretpostavljam da ovo znači da će u svom drugom dolasku na vlast (pošto se to nije desilo u prvom), kada i ako do toga dođe prekinuti diplmatske odnose sa Turskom zbog iznešenih stavova? Ali i pregovore za članstvo sa EU dok ne suspenduju Mađarsku, Sloveniju i Austriju iz članstva zbog nasilnog i nehumanog odnosa ka izbeglicama. Sa Rusijom zbog nasilja u Ukrajini. Sa SAD zbog nepoštovanja međunarodnog prava i nasilja nad nama, Irakom, Libijom i sad nad narodom Sirije. Zbog Kine zbog okupacije Tibeta. Sa Indijom zbog nasilja nadodređenim muslimanskim i etnički manjinskim grupama. Mijanmar je ćao za nas odmah, nasilje nad muslimanima. I tako dalje. No pasaran, nije ljudski. Jer, osim ukoliko ovo nije čisto demagoški tekst, tako bi to išli. Ili je možda to samo to, jeftina demagogija?

Dr Dabić

23. oktobar 2017.

"Demokratska stranka je nastala da bi se borila protiv autokratije,...". Koještarije! Koga sećanje služi taj zna kako se u vreme DS zapošljavalo ili akumulirao kapital.

Опљачкани пензионер

23. oktobar 2017.

Е ови снс заљубљеници велики јадници,па и Хитлер је био "легално" изабран,а скоро на исти начин као Ердоган или Вучић.Значи ви подржавате терор власти,и мелтретирање неистомишљеника,дали је то фашизам већ у Србији.

Mare

23. oktobar 2017.

Bravo. Treba precizno povući granice i glasno podržati tekovine Ataturkove Turske, umesto ovog kleroteroriste. Vuči i Dači su uz Erdogana i Haradinaja u svom prirodnom okruženju, ali normalni ljudi moraju jasno da se od toga ograde. Da se mi lepo prebrojimo, trebaće nam uskoro.

Dusan Spasic

23. oktobar 2017.

Milos, Zokica, Steki i sl. ne znaju siroti nista o politici pa im nije zameriti. Mnogo je opasnije kad ovog coveka primaju i obasipaju pocastima, a niko ga u EU ne prima, Vucic/SNS, Gojkovic/privremeno u SNS i slicni. Ne znaju da je ukinuo demokratiju u Turskoj i zaveo tesku diktaturi sa uzasno puno politickih zatvorenika. Ali i Karaman mora da slusa velikog vodu kao i Gojkoviceva. Ne zavidim im nikako na toj poslusnosti pa je bolje kloniti ih se. Bravo Bozovicu.

Tom Sojer

23. oktobar 2017.

Dakle, strašni su ovi botovski komentari. Srpska sramota. Božoviću, svaka čast!