Site name

Dragišić: Nerazuman gest Božovića

Nemam razumevanja za odluku kolege Balše Božovića da ne prisustvuje svečanoj večeri, koja je priređena predsedniku parlamenta Turske Ismailu Karamanu, ocenio je narodni poslanik i predsednik Poslačničke grupe prijateljstva sa Republikom Turskom, Zoran Dragišić.

2

Piše: FoNet

Beograd 23. oktobar 2017. 23:15

Dragišić: Nerazuman gest Božovića

Foto: Media centar

Dragišić "nema razumevanje ni kao narodni poslanik, posebno kao šef poslaničke grupe prijateljstva Srbije i Turske, a ni kao građanin Srbije".

"Narodni poslanici bili su domaćini uglednom gostu iz Turske i nedolazak Božovića na večeru govori da on nema osećaj za tradicionalno srpsko gostoprimstvo, ali ni za obaveze jednog narodnog poslanika", ocenio je u pisanoj izjavi Dragišić.

On je podsetio da je "Narodna Skupština ugostila visokog zvaničnika Republike Turske, jedne od najuticajnijih zemalja sveta, sa kojom Srbija, na sreću, ubrzano razvija međusobne odnose".

Prema rečima Dragišića, "to je na najbolji način pokazala i nedavna poseta predsednika Republike Turske Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji".

"Božovićev bojkot visokog turskog gosta usamljen je čin, koji ni u čemu ne ometa čvrste veze Srbije i Turske", smatra Dragišić.

A što se tiče razloga koje je Božović naveo, napomenuo je Dragišić, "treba samo imati u vidu dugačak spisak lidera demokratskog sveta koji je samo u poslednjih nekoliko meseci imao sastanke sa turskim predsednikom Erdoganom i drugim državnim funkcionerima Turske, a među kojima su i Donald Tramp, Angela Merkel, Donald Tusk, Emanuel Makron".

"Ovakav nerazuman gest kolege Božovića šteti samo njemu i njegovoj stranci, a kao izolovan slučaj nema nikakav uticaj na imidž Srbije i njene odnose sa Turskom", zaključio je Dragišić.

povezane vesti

komentari (2)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Dragan

24. oktobar 2017.

Da li bi, bilo ko normalan, u Stradiji glasao na izborima za ovako nešto. Ovo je verovatno napravljeno par dana pre posete Turskog preCednika. STA JE SLEDEĆE ? Bratimljenje sa Severnom Korejom ? Skupštinski odbor za negovanje uspomene na Pol Pota? Poslanički klub "Čavez-Madura? Najrealniji izgledi za poslanicku grupu " Slobodan Milošević"

Pisac

24. oktobar 2017.

Ako iko ima potrebe da poradi na imidžu, to je ovaj i bar jednom obuče košulju!