Site name

Predsednik BNV traži povlačenje državnih organa iz Sandžaka

Ugljanin: Sandžak da ima specijalni status

Predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća Sulejman Ugljanin pozvao je Vladu Srbije i EU "da utvrde datum raspisivanja izbora za organe Sandžaka".

Piše: S. N.

Novi Pazar 03. novembar 2017. 22:17

Ugljanin: Sandžak da ima specijalni status

Foto: Fonet/Dragan Antonić

Naglasio je da se revizijom Akcionog plana za nacionalne manjine, u tekst treba da se uvrsti datum uspostavljanja "evropskih snaga bezbednosti i evropskih pravosudnih organa u Sandžaku", ali i da traži "precizan datum povlačenja srpske policije, vojske, tajnih službi i pravosudnih organa sa teritorije Sandžaka".

- Ovi naši zahtevi su u skladu sa odlukama Mirovne konferencije o bivšoj Jugoslaviji u Hagu, kada je i održan referendum građana Sandžaka o autonomiji - istakao je Ugljanin u petak u obraćanju novinarima. Predsednik BNV je ocenio da se "srpska policija i pravosuđe u Sandžaku fašistički pijuni, pijuni onog dela srpskog naroda koji su u osnovi četnici i koji žele da proteraju sve što im Rusija naredi, da ovde ne ostane nijednog normalnog Bošnjaka, Albanca, Srbija i Crnogorca". Predložio je da se, u roku od tri meseca, usaglasi nacionalna struktura u svim državnim organima u Sandžaku i da se rasvetle svi zločini počinjeni nad Bošnjacima i drugim stanovništvom, a sve u cilju saradnje Bošnjaka i Srba.

 

povezane vesti

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.