Site name

Jeremić: Potrebna revizija aktuelne energetske strategije

Godinu dana od stupanja na snagu Pariskog sporazuma o klimatskim promenama, koji je označio promenu paradigme u razmišljanju i delovanju međunarodne zajednice, pre svega po pitanjima energetike i zaštite životne sredine, obeležava se danas.

6

04. novembar 2017. 14:56

Jeremić: Potrebna revizija aktuelne energetske strategije

Foto: Fonet / Aleksandar Levajković

“Srbija je dala značajan doprinos ovom važnom globalnom sporazumu, naročito za vreme predsedavanja generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija”, kaže predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić, i dodaje da se narodnjaci zalažu za reviziju aktuelne energetske strategije, za izradu konkretnih programa za prilagođavanje klimatskim promenama, kao i za veća javna ulaganja u vitalnu nacionalnu infrastrukturu.

“Kao I drugi delovi sveta, naš region i naša zemlja pogođeni su u velikoj meri klimatskim promenama, što vidimo po sve dužim periodima suša i sve češćim poplavama. Smatram da se kao društvo moramo prilagoditi ovim okolnostima, kako bi smanjili rizike i štetu za naše građane.”, naveo je lider narodnjaka.

Zahvaljujući angažovanju predsednika Narodne strane Vuka Jeremića tokom protekle dve godine u Beogradu je organizovano vise skupova na kojima su razmatrani problemi klimatskih promena i moguća rešenja.

 Najistaknutiji događaj je međunarodna konferencija “Klimatske promene i zelena ekonomija” iz 2015.godine koja je okupila ministre, diplomate, međunarodne zvaničnike, kao i istaknute pojedince iz poslovne i akademske zajednice jugoistočne Evrope.

 U saradnji sa Srpskom akademijom nauka i umetnosti, pre mesec dana je organizovano i predavanje jednog od najcenjenijih svetskih klimatologa i okeanografa Štefana Ramštorfa sa Univerziteta u Potsdamu.

povezane vesti

komentari (6)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

gaga

04. novembar 2017.

Jeremic kao brine o klimatskim promenama? On samo brine kako da se opet uvali u fotelju

stepski vuk

04. novembar 2017.

Bas nas je ubedio da su klimatske promene njegova briga.

mimi

04. novembar 2017.

Potrebno je da jeremicu nestanes iz nase svakodnevnice,kada ces shvatiti da te gradjani Srbije nece podrzati ni na sto izbora neces pobediti.

Marija

05. novembar 2017.

Izgleda da Vuk Jeremic menja politiku jer vise ne napada i ne kritikuje vlast.

Platner

05. novembar 2017.

Za sta sve nece ovaj narcis Jeremic sebi pripisati zasluge?

Bene

05. novembar 2017.

Jeremic kada pojede bananu on postaje BANANAMEN...