Site name

Brnabić o ekonomskoj saradnji sa premijerom Maroka

Premijerka Srbije Ana Brnabić, koja u Maroku učestvuje na Konferenciji o svetskoj politici sastala se danas sa predsednikom te države Sadedinom El Otmanijem.

Piše: FoNet

Beograd 05. novembar 2017. 15:06

Brnabić o ekonomskoj saradnji sa premijerom Maroka

U razgovoru je ocenjeno da su bilateralni odnosi odlični i bez otvorenih pitanja, saopšteno je iz njenog kabineta.

"Srbija izuzetno ceni principijelni stav Maroka o poštovanju međunarodnog prava, a time i teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, kao i podršku koju ste pružili protiv članstva takozvanog Kosova u Unesko i u drugim međunarodnim organizacijama", naglasila je Brnabić.

Brnabić i El Otmani složili su se da je saradnja u regionalnim i međunarodnim organizacijama ključna za stabilnost i bezbednost i mirno rešavanje svih sporova, jer je to preduslov svakog razvoja.

U razgovoru je istaknuto da je potrebno unaprediti ekonomsku i trgovinsku saradnju dve zemlje, a kao posebno važne oblasti za razvoj saradnje izdvojene su informacione tehnologije i komunikacije, turizam, poljoprivreda, građevinarstvo, farmacija i hemijska industrija.

Premijer Maroka je rekao da njegova zemlja vidi Srbiju kao veoma važnu državu regiona i očekuje ubrzanje procesa evropskih integracija.

povezane vesti

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.