Site name

Brnabić: Dijalog sa Albanijom moguć i pored neslaganja

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je prvi panel konferencije o svetskoj politici, koji je otvorila zajedno sa predsednikom albanske vlade Edijem Ramom, pokazao da je moguć dijalog, i pored toga što postoje velika otvorena politička pitanja između dve zemlje.

1

Piše: FoNet

Rabat 05. novembar 2017. 15:59

Brnabić: Dijalog sa Albanijom moguć i pored neslaganja

Foto: Kabinet premijerke

Brnabić je, u izjavi posle susreta sa premijerom Maroka, istakla da Srbija i Albanija imaju potpuno neslaganje oko Kosova, ali da su na skupu u Maroku pokazale da dijalog treba da postoji, jer je to jedini način da se region napravi stabilnijim.

"A stabilnost regiona je, ustvari, preduslov za prosperitet, ekonomski, politički i društveni svih zemalja u njemu", konstatovala je ona.

"Primer otvorenog važnog pitanja između Srbije i Albanije, kao što je takozvana Republika Kosovo, i dijametralni stavovi i neslaganja oko tako važnog pitanja, koja su pre svega emotivna, ne treba da zatovre sva vrata za dijalog u svim ostalim stvarima", ocenila je Brnabić.

Ona je dodala da je to i bila osnovna pozotivna poruka sa panela koji je otvorila sa Ramom, a smatra da je to poruka i sa celokupne konferencije.

Govoreći o susretu sa premijerom Maroka Sadedinom El Otmanijem, Brnabić je naglasila da je zahvalila na podršci koju je Srbija dobila od te zemlje, kao i na stavu da poštuju teritorijalni integritet isuverenitet Srbije i međunarodni pravni poredak i standarde.

Brnabić je prenela i da je marokanskom premijeru uputila i zvaničan poziv da poseti Srbiju i napomenula da se nada da je to nešto na čemu će se raditi u narednim mesecima.

povezane vesti

komentari (1)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Alkatraz

06. novembar 2017.

Sto se tice dijaloga.....i Albanija slicno misli za Srbiju. Dijalog sa Vucicevom, Dacicevom i Vulinovom Srbijom je moguc i pored neslaganja sa politicarima iz Beograda koji su se opruzili van svog gubera.