Site name

Hojt Ji možda ambasador u Makedoniji

Američki zvaničnik Brajan Hojt Ji biće naredni ambasador SAD u Makedoniji, prenosi "Vojs of Amerika", ali on nije želeo da potvrdi, ali ni da demantuje te spekulacije.

Piše: Danas Online/VOA

Vašington 08. novembar 2017. 09:16

Hojt Ji možda ambasador u Makedoniji

Foto: GEORGI LICOVSKI/EPA

Američki zvaničnik izjavio je da se tokom njegove nedavne posete Beogradu, "od Srbije nije zahtevalo ništa u vezi sa Kosovom".

On kaže, međutim da je "u formi saveta, a ne zahteva", preneo poruku SAD srpskim zvaničnicima, prenosi Radio Glas Amerike.

O tome šta će dalje, pa o i priznanju nezavisnosti Kosova, odlučiće Beograd, rekao je Ji na skupu o mirovnim procesima na Balkanu, održanom u Centru za međunarodne odnose u Vašingtonu.

"Predsednik Vučić je rekao da želi da ima unutrašnji dijalog, ali da o tome želi da razgovara u Srbiji, a onda, pretpostavljam i sa Kosovom o normalizaciji odnosa", rekao je zvaničnik Stejt departmenta.

"Ne ovako kako se radi trenutno, malim koracima u velikim vremenskim razmacima. Nadamo se mnogo bržem, hitnijem i dramatičnijem načinu, kako bi obe zemlje mogle da se normalizuju što pre", istakao je Ji.

povezane vesti

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.