Site name

Jovanović uslovno za, Tadićevi i dalje pričaju o jednoj koloni

Ko bi sve mogao da se nađe na listi DS

* U DS nam je rečeno da ne razmišljaju o opciji saradnje sa LDP i SDS

Kako dogovora oko jedne opozicione kolone na beogradskim izborima po svemu sudeći neće biti jer su mnoge stranke najavile samostalni ulazak u trku, postoji mogućnost zajedničkog delovanja DS Dragana Šutanovca, LDP Čedomira Jovanovića, i možda SDS Borisa Tadića, nezvanično se može čuti od predstavnika opozicije.

2

Piše: L. V.

Beograd 08. novembar 2017. 12:30

Ko bi sve mogao da se nađe na listi DS

Foto: Fonet/Aleksandar Levajković

U tim strankama ipak različito gledaju na takvu saradnju. U DS kažu da su protiv, u SDS da još rade na jednoj koloni, dok LDP, prema našim saznanjima, nema problem da bude u koaliciji ukoliko se postigne dogovor oko njihove političke platforme.

S obzirom na to da je trenutno DS sve dalji od podrške Draganu Đilasu, mogućem predvodniku jedne široke opozicione kolone, dok SDS samostalno teško da može da se približi cenzusu, postavlja se pitanje hoće li ove partije udružiti snage kako bi ojačali šanse za ulazak u Skupštinu Beograda, ali u parlament Srbije, jer su parlamentarni izbori na vidiku.

U DS nam je rečeno da se ne razmišlja o takvoj opciji. Podsetimo, Šutanovac je nedavno odgovarajući na pitanje Danasa da li su u DS spremni da budu u koaliciji sa strankom Borisa Tadića ili Čedomira Jovanovića, odgovorio da je Jovanović već najavio svoju kandidaturu za gradonačelnika, a da su sa ostalim građanskim strankama otvoreni za razgovore.

Marko Đurišić, poslanik SDS, za Danas kaže da u toj stranci i dalje rade na tome da bude samo jednog bloka, a ako ga ne bude, onda će odlučivati šta i kako dalje.

Prema našim saznanjima, u LDP-u ne beže od saradnje sa DS, ali insistiraju da osnov dogovora bude politička platforma koja podrazumeva ubrzanje evropskih integracija, jasan dogovor Beograda i Prištine, poboljšanje regionalne saradnje i rešavanje eventualne krize u BiH, okretanje Srbije ka NATO i promena Ustava. Kako kažu naši sagovornici, ukoliko bi se postigao dogovor oko ove platforme, LDP je spreman na dogovor i ne insistira na bilo kakvim kadrovskim rešenjima. Podsetimo, saradnja LDP i SDS nije novost, oni su, zajedno sa LSV, izašli na prošle parlamentarne izbore, ali su se posle razišli u različite poslaničke klubove. A čelnici Nove stranke Zorana Živkovića, koja je ušla u parlament na listi DS, sada kažu da nisu za to da Šutanovac predvodi zajedničku listu.

povezane vesti

komentari (2)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Nebojša Gojnić

08. novembar 2017.

Pošto nam je doveo Tadića, pomoga mu da dovrši državu(sudstvo pogotovu) i tako pripremio zemlju za Vučića sad bi bio red da gospodin Šutanovac naredne, totalno nameštene izbore učini legitimnim. Ili Vučič ili suđenje, pa to i nije tako težak izbor.

Pribojac

08. novembar 2017.

Pa vi iz DS stvarno hocete da sami sebe unistite. Sta vam je? Sa Cedom i sa Tadicem, pa vi niste normalni. Sa Vucicevim saradnicima i onim koji su DSu zabili noc u ledja. Udaljavate se od Djilasa, Jankovica koji imaju perspektivu a idete sa gubitnicima. Dnije tacna prica da ste Vucicev igrac?Sramota, razocarenje za mnoge clanove koji su ostali u DS.