Site name

Nastavlja se kriza u srpsko - ukrajinskim odnosima

Dačić pozvao ambasadora Srbije u Ukrajini na konsultacije

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić pozvao je danas na konsultacije ambasadora Srbije u Ukrajini Radeta Bulatovića, povodom aktuelnih pitanja odnosa sa Ukrajinom.

4

Piše: Danas Online

Beograd 08. novembar 2017. 18:17

Dačić pozvao ambasadora Srbije u Ukrajini na konsultacije

Foto: SPS

Kao što je poznato, Srbija je od izbijanja krize u Ukrajini više puta ukazala da poštuje teritorijalni integritet Ukrajine što je dokazano i prilikom predsedavanja Srbije OEBS-u. Takođe, Srbija je preduzela niz konkretnih koraka u procesuiranju srpskih državljanja koji se bore na stranim ratištima, uključujući Ukrajinu, čime je pokazala posvećenost poštovanju svojih međunarodno-pravnih obaveza.

Ministar Dačić je podsetio da je poznato da su ukrajinski plaćenici učestvovali u zločinima koje su počinile hrvatske snage prema srpskom narodu u Hrvatskoj, koje Ukrajina za razliku od Srbije, nikada nije osudila. Cilj diplomatskih misija u stranim zemljama trebalo bi da bude uspostavljanje boljih bileteralnih odnosa između država.

Srbija ostaje posvećena izgradnji dobrih odnosa sa Ukrajinom, na principima međusobnog uvažavanja i neće dozvoliti da bude koletaralna žrtva međunarodnih odnosa koji nemaju veze sa Srbijom. Šef srpske diplomatije Ivica Dačić u narednim danima će razgovarati sa ambasadorom Bulatovićem o daljim aktivnostima vezanim za odnose sa Ukrajinom.

povezane vesti

komentari (4)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Dragan

09. novembar 2017.

Bolje da ga vise i ne vraca.Toliko ti ambasadori pomazu nasem narodu tamo,da je to za pricu,ali vrlo negativnu.Slucajno sam jednom imao potrebu da overim neku potvrdu u jednoj nasoj ambasadi.Dosao sam iz mesta udaljenog preko 1000 km.Bila je sreda.Rekli su mi damoram cekati do sutra jer je radni dan cetvrtak . Cekanje skoro 24 casa.Inace,godisnje ih poseti ne vise od 50 nasih gradjana.Nisu oni zbog gradjana tamo,nego zbog svog novcanika.

Jovan

09. novembar 2017.

Zasto je strani drzavljanin Amba sador Srbije u Ukrajini ?

Branko R

09. novembar 2017.

Rade Bulatović - julovska britka sablja tokom 90-ih. Sahranio mnoge karijere u MIP, i po političkoj i po nacionalnoj liniji. Posle avanzovao kod Kostunice, kao šef SDB involviran na do danas nerazjašnjen nacin u "pokrivanju" Legije, itd. Danas dicni srpski ambasador već pet i više godina. Srbijo jadu i tugo...

Kolega MSP penzioner

09. novembar 2017.

Rade Bulatovic, koji je ''''izgubio'''' 60 000 dolara u Rimu, iz kase nase ambasade. Nikad nisu pronadjene pare, niko nije kriv...