Site name

Dačić: Beogradski izbori odlučuju o ostanku Vučića na vlasti

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić ocenio je da su predstojeći beogradski izbori važni jer će se njima meriti i da li predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić ostaje na vlasti.

8

Piše: Danas Online

09. novembar 2017. 00:00

Dačić: Beogradski izbori odlučuju o ostanku Vučića na vlasti

Foto: EPA / VALERY SHARIFULIN / TASS HOST PH

Dačić je za televiziju Pink rekao da je cilj opozicije na tim izborima da oslabi vladajuću koaliciju SNS-a i SPS-a.

"Beogradske izbore treba ozbiljno shvatiti, ne u smislu ko će biti gradonačelnik, nego će se time meriti da li Vučić opstaje dalje na vlasti ili ne", kazao je Dačić.

Upitan ko će biti kandidat SPS-a za gradonačelnika Beograda, lider socijalista je kazao da pre te odluke treba doneti niz strateških političkih odluka, od toga da li istovremeno sa gradskim treba održati i parlamentarne izbore, do odluke o eventualnom zajedničkom nastupu sa SNS.

"Nije da se nećkamo oko kandidata već postoje brojna prethodna pitanja o tome šta doprinosi stabilnosti. Ako idemo na izbore u koaliciji sa Jedinstvenom Srbijom, najlogičnije je da kandidat bude Aleksandar Antić jer ima iskustva kao predsednik Skupštine Beograda a postao je i šire poznat kao ministar rudarstva. Ima više kandidata ali tu temu uopšte nismo pokretali", rekao je Dačić.

Povodom navoda da postoje struje u stranci koje žele njegovu smenu, izjavio da bi onaj ko bi ga smenio "pljunuo na sebe" jer je kako je naveo, radio s njim kao stranačkim liderom.
"Taj može samo da me naljuti da ostanem što duže, ali pitanje je da li je meni dosta svega", kazao je Dačić.

Prema njegovim rečima, nijedna stranka ne bi opstala kroz vreme, kao što je to uradio SPS.
"Uspeli smo da se podignemo, ne želim to da vezujem samo za sebe, ali bili smo pod strašnim udarima i tadašnje vlasti i jednog dela naše stranke koji me optuživao za izdaju Slobodana Miloševića", naveo je Dačić.

povezane vesti

komentari (8)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

ljubitelj burleski

09. novembar 2017.

KADA OVAKVI,Mali prinčevi,,,,a bez SENT EGZEPERIJA,,Sanjaju,na ,S.F ,frekvencijama,,.HAJDE Da IH Tuto compltto,,OLOVKAMA LIŠIMO,,,MUKA,,.Odavno su ZRELI Za JEDNU JEDINU REALNOST, Na,,zbornom,,mestu, ,POD STROGIM NADZOROM, Da SE Opet,Ni pod RAZNO , Nereinkarniraju,.Ovisnost Od Vlasti,PO SVAKU CENU, Sa SVIM,,Spontanim,posledicama,,,,DRUGAČIJE SE NELEČI,

ljubitelj burleski

09. novembar 2017.

Dali u ovako,,NapreDNO Sređenoj,zemlji ANE DRŽAVI,MOŽE I SME I NAROD DA SE,,NALJUTI,,,I TO,,SAMO,,OLOVKAMA.,,ZAMISLITE,,UVREDIO,SE koferče,ili,punjeni ratluk,što GA,optužuju da je,,izdao,Miloševića inače znanog u civilizaciji,svetakao,PREPOZNATLJIVOG, MESARA BALKANA,A najviše srBskoe nacije sa SVIH DESTINACIJA,,VELIKE SRBIJE,,I ,,ZNAMENITIH,,KOTA K.K.V, .I OPET,,EKSKLUZIVA,, NA ZVANIČNO,USVOJENOJ , Julovskoj,,,slobodarskoj,, i patrjJotskoj,,kući,,.Ko neveruje u REINKARANCIJU IMA,,ČAST ,DA JE ,UPOZNA,,U VIDU,,SV TRJSTVA ,exSRS sada SNSI SPS,ILITI,,,SREĆOM,,VEČITI,,.,Podigoše spomenike na sve strane a,,zaboravoiše,, ONOGA,koji ih je lično,REINKARNIRAO, STOPIRANJEM LUSTRACIJE,jednog osobenog ,,legalistu,,i to,,dr ,,Pravnog faksa..Za TAKAV,,Amanet,,JE BAR,,Zaslužio,,i da Ga se prisete,, dok.,Lamentiraju,,o,.,volji,,nacije,uz Miris ,tamjana Onažene i ,,Podivljale S.P.C..

Dekameron

09. novembar 2017.

Zgadili su nam se i Vucic i Dacic i Sps i SNS.Ne mogu vise da ih ni vidim ni cujem do sledeseg stoleca. Mislim da to vredi za vecinu obrazovanih i normalnih ljudi u Srbiji.

Ja sam

09. novembar 2017.

,,Povodom navoda da postoje struje u stranci koje žele njegovu smenu, izjavio da bi onaj ko bi ga smenio "pljunuo na sebe" jer je kako je naveo, radio s njim kao stranačkim liderom.'''''''' Da li to Dačić govori o Aci i Tomi ili o Tomi i Voji?

Драган Пик-лон

09. novembar 2017.

Толико су се усилили ови политички фосили(снобови) да олако изјављују прогнозе- да ће ови избори одредити судбину нашег драгог Инаугуранта.Мисли да каже да су неопходни нови парламентари избори поред београдских.Циљ је да Инаугурант остане на булдожеру,ресто ће некако закрпити.Дакле они се баве само самим собом.Зато им је и стало да буду шефови на Пашалуку на води.Иначе ће им онај амерички Јањичар ,мистер Ји,шутнути обе столице испод инаугуранског пркна,док ће трећа на којој пише Србија,постати обична савамалска шупа!!!

Ana

09. novembar 2017.

Samo opstasnak SPSa nije upitan, oni opstaju i sa crnim djavolom ako treba.

Saša

09. novembar 2017.

A kada to Beogradski izbori nisu određivali dalji kurs politike u Srbiji? Oduvek se znalo da se promenom vlasti u Beogradu započinje talas promena u ostatku države. Svestan je narod toga tako da ne verujem da će do promene vlasti doći.

Jovan

09. novembar 2017.

SPS je opstala tako što se ulagivala svakoj vlasti.