Site name

Vučić: SNS izgubila predsedničke izbore u Beogradu

Predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić kaže da će verovatno sledeće nedelje njegova stranka doneti odluku o vanredni izborima.

11

Piše: Danas Online

Beograd 09. novembar 2017. 13:09

Foto: Nenad Đorđević/FoNet

Vučić je ponovio da on nije za tu opciju jer smatra da bi izbori skrenuli pažnju sa velikih problema i ključnih pitanja koje je potrebno rešavati u narednih godinu-dve.

Takođe, rekao je da je SNS izgubila predsedničke izbore u Beogradu, ali je ubedljivo pobedila u ostatku Srbije i da "ne bi bilo fer da se na lokalnim izborima pokrivaju republičkim", prenosi B92.
"Ako izgubimo nije nikakav probelm, na kraju se živi od dela koja ste ostavili", poručio je on. Vučić je rekao da je potrebno "pokazati ozbiljnost", jer SNS ne treba da "liči na one koji se kriju iza psovki upućene njemu".

"Tu nema politike, oni misle da je to dovoljno za osvajanje glasova", rekao je Vučić.

Lider naprednjaka je ponovio i da većina u SNS ipak smatra da bi trebalo raspisati vanredne izbore, a njihov argument je da bi posle toga stigle "četiri godine potpunog mira".

"Tako bismo 2022. godine imali i predsedničke i republičke i važne lokalne izbore, bilo bi dovoljno vremena da se završi posao pristupanja EU. To je snažan argument, ali ostao sam pri svom. Verujem da ćemo imati rešenje sledeće nedelje", rekao je Vučić.

Predsednik SNS je rekao i da su ga pojedini iznenadili po broju osvojenih glasova u Beogradu na predsedničkim izborima.

"Neki su dobili neočekivano mnogo glasova, ali neka ne brinu, nećemo im uzeti nijedan glas, kao što nismo ni tada. A ako oni zovu nekog sa strane, jer ne mogu da obezbede birališta u Beogradu, ne znam šta da kažem", rekao je Vučić. On je najavio da će sredinom decembra otputovati u Moskvu na razgovore sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i osudio vršnjačko nasilje u Aranđelovcu i pozvao predsednicu Vlade Anu Brnabić, ministarsku pravde Nelu Kuburović i ministra prosvete Mladena Šarčevića da predlože nove mere radi suzbijanja takvih pojava. On je najavio da će sredinom decembra otputovati u Moskvu na razgovore sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i osudio vršnjačko nasilje u Aranđelovcu i pozvao predsednicu Vlade Anu Brnabić, ministarsku pravde Nelu Kuburović i ministra prosvete Mladena Šarčevića da predlože nove mere radi suzbijanja takvih pojava.

Moguće da će Srbija 2023. u EU

Vučić je izjavio i da je ohrabrujuće da predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker Srbiju vidi kao članicu EU pre 2025. godine.

"Jučerašnja izjava predsednika Evropske komisije Žana Kloda Junkera je ohrabrujuća. Molio sam za konkretnije datume. To zavisi i od njih i odluke zemalja članica i odnosu preka Kosovu i Metohiji, ali je ohrabrujuće da predsednik Evropske komisije računa na Srbiju kao članicu EU pre 2025. To je za menje od sedam godina. Ovo je prvi put jasna vizura neše budućnosti", rekao je Vučić.

On je rekao da na osnovu te izjave misli da bi Srbija 2023. godine mogla da bude članica EU.

"Mislim da je moguće da se dogodi, ali ne obećavam", rekao je Vučić.  

povezane vesti

komentari (11)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Milan

09. novembar 2017.

Beograd je specifičan po mnogo čemu. Struktura stanovništva je šarolika kao i poslovi na kojima rade. Ima mnogo onih koji više vole da filozofiraju, a mnogo manje da rade, ali imaju na njihovu sreću debelu zaleđinu pa mogu tako da žive. Ima i mnogo onih koji stalno priželjkuju preko hleba pogaču, pa nikako nisu zadovoljni urađenim. Ima mnogo onih koji ni ne pomišljaju da rade, pa žele da im sve pada sa neba. Svako ima prava da odlučuje o svom životu.

Gordana Lukić

09. novembar 2017.

Vršnjačko nasilje je potrebno pod hitno iskoreniti, ali najtužnije je što i žrtva i nasilnik svoje ponašanje povlače iz porodice. Problem je suviše kompleksan ali daleko od toga da je ne rešiv.

Močo

09. novembar 2017.

Naravno da su Beogradski izbori na neki način sudbonosni za građene Beograda i srpsku opoziciju. Zato je više nego važno (ako ste protivnik ove vlasti) učestvovati na izborima. Objasniću kako. Ako npr. 1 milion građana čine ukupno biračko telo, na izbore izađe 500.000 građana (prosek zadnjih godina), a izbore bojkotuje 500.000 građana dobijamo sledeću računicu: ako od izašlih 250.000(50%) glasa za Vučića, 100.000(20%) za Dačića, 80.000(16%) recimo za DS i 70.000(14%) za ostale, računica je jasna Vučić glatko pobeđuje. Ako na izborima izađe 700.000građana i za Vučića, Dačića i DS dlasa isti broj glasača, a novih 200,000 za ostale, dobijamo sasvim drugu sliku. Vučić dobija 35%, Dačić 14%, DS 11%, ostali 38,5%. Razmisli o tome sinovac.

Slobrad

09. novembar 2017.

Izgleda da AV prekonosira sns rukovodstvu Beograda? To sto je dr Nesu turio za tatka nad Gasu, izgleda da je uvod za njegovu smenu sa mesta predsednika sns Beograda. Pa i normalno je da dr Nesa, dr Mali i dr Vesic podnesu kosekvence za tezak poraz AV u BG.

Jasmina N.

09. novembar 2017.

Moramo stati na put vršnjačkom nasilju, to je ipak ozbiljan problem nas kao društva. Roditelji, vaspitavajte svoju decu na vreme, sve dolazi iz kuće.

Masa

10. novembar 2017.

Pred nasiljem ne treba zatvarati oci. Rad na prevenciji, predavanja po skolama, represivne mere bi morale da urode plodom. Ne bi bilo lose uvidjenje nekog predmeta u skoli koji bi se bavio ovom tematikom. Problem nije nimalo naivan.

Marko

10. novembar 2017.

Mi iz unutrasnjosti smo se uvek bunili zasto sve ide u Beograd. E sada mi ipak znamo da cenimo pomoc i ulozeno , dok oni nemaju taj osecaj zahvalnosti. Dobicete jos malo sir i kajmak po 2000 , pa mazite na budjav lebac. Ne razumem da neko glasa za ljude koji su do juce harali Beogradom, a ni za one koji dobijaju ogromne pare za promociju sebe samog zarad nekih stranih interesa.

franc kafka

10. novembar 2017.

Ljudi ne verujte mu . kakva Evropa? On i Toma duvaju u istu tikvu(Rusiju).

Aleksandar Minic

10. novembar 2017.

Bitnije stvari nam prolaze dok se mi bavimo izborima

geras

10. novembar 2017.

60-h godina prošlog veka mokrolužani su započeli trend izgradnje grandioznih spomenika , "sebi za života" . a na početku XXI veka se pojavio čovek koji je odlučio da sumornu grobljansku atmosferu i krajolik zameni sa 2-3 kilometra desne obale reke save .

joca

14. novembar 2017.

Vanredni republički izbori koštali bi građane Srbije više od DESET MILIONA EVRA (prethodni su koštali oko 14 miliona evra). Gospodo političari za lečenje naše dece sakupljamo humanitarnu pomoć a Vi bi da svake godine trošite desetak miliona evra za rad Vaših fotelja.