Site name

Tadić: Vlast organizovala proteste za Kosovo

Predsednik SDS Boris Tadić rekao je da je Zorana Mihajlović iznela neistine kada je izjavila da je on "pobegao iz Srbije u Rumuniju kada je Priština donela odluku o samoproglašenju nezavisnosti". Lider SDS je pozvao ministarku da kaže "šta je tog dana radio Aleksandar Vučić".

4

Piše: Danas Online

09. novembar 2017. 17:53

Tadić: Vlast organizovala proteste za Kosovo

"Umesto da Zorana Mihajlović iznosi neistine o tome šta sam ja radio tokom protesta povodom proglašenja nezavisnosti Kosova, neka kaže istinu šta je tu noć radio Aleksandar Vučić i kako su se potpisnici Briselskog sporazuma tu noć borili za Kosovo? Dakle, u noći kada su njene današnje vođe organizovale masovne nasilničke proteste u Beogradu nisam se za položaj Kosova borio ugrožavajući bezbednost i živote naših građana i paleći strane ambasade, već sam otišao na hitan razgovor sa predsednikom Rumunije koji je u tom trenutku koordinisao aktivnosti država koje su odbile da priznaju nezavisnost Kosova", naveo je Tadić u pisanoj izjavi.

Tadić navodi da se "nakon par sati vratio u Beograd, u toku protesta, i preko Saveta za nacionalnu bezbednost dao nalog za aktiviranje PTJ u svrhu zaštite građana i stranih ambasada".

"Podsećam Zoranu Mihajlović da je tokom mog sastanka u Rumuniji Koštunica u dogovoru s njenim vođama povukao bezbednosne snage dozvoljavajući neometano nasilje. Danas oni koji su se na taj način borili ne za Kosovo, već za najjeftinije političke poene lažnog patriotizma, govore o mom 'bežanju'. Oni koji su kosovski problem instrumentalizovali u svrhu najgore demagogije koju su bili spremni da plate i životima naših građana i urušavanjem međunarodne pozicije Srbije, a koji su potom zarad opstanka na vlasti predali i one srpske interese koji su mogli biti zaštićeni, govore o odgovornosti bivše vlasti. Oni koji pozivom na lažni dijalog pokazuju da nemaju hrabrosti ni da stanu iza svojih dela, govore o kukavičluku opozicije", naveo je Tadić.

On dalje navodi: "Nismo mi ulazili u vlast na Kosovu s čovekom optuženim za brutalne ratne zločine, iako smo i mi imali takve pritiske velikih sila i identičan zahtev. Nismo ni prihvatili sporazum kojim Srbija prihvata pravni sistem nezavisnog Kosova i na severu gde je postojala srpska jurisdikcija do dolaska Vučića, Zorane Mihajlović i naprednjaka na vlast".

Potpredsednice vlade Zorana Mihajlović izjavila je da nazivati farsom unutrašnji dijalog o Kosovu, kako ga je nazvao Dragan Šutanovac, "predstavlja ništa drugo do priprema novog bekstva iz Srbije kada se bude odlučivalo o Kosovu, kao što je već jednom Šutanovčev prethodnik Boris Tadić pobegao iz Srbije u Rumuniju kada je Priština donela odluku o samoproglašenju nezavisnosti"

 

povezane vesti

komentari (4)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

asid

10. novembar 2017.

Tadić pokušava da svoje bekstvo u Rumuniju opravda okrivljujući opoziciju a dobro zna da vlast upravlja snagama reda i bezbednosti i da je vlast na čelu sa njim odgovorna što nisu zaštićene strane Ambasade i ostali vitalni objekti ali i gradjani pre svega, to nije dužna da radi opozicija!

Smiomir

10. novembar 2017.

Sve je ovo tačno. AV je uvek bio lovac na jeftine političke poene,optužujući druge. Tada nije bio evropejac, aktivno je učestvovao u organizaciji rušenja i paljenja ambasada koje su u tom momentu priznale takozvanu nezavisnost Kosmeta. A sada se, pošto je u medjuvremenu postao veći demokrata i evropejac od Demokrat, pravi mutav, kao nema on prima šta se dešavalo na ulicama glavnog grada. Licemerje do neba.

Petar pekar

10. novembar 2017.

Ništa čudno, Zorana radi isto kao i svi pripadnici SNS bande, samo malo "umotanije". Gđa Mihajlović verno služi gospodara (Vučića) i to obilno naplaćuje pljačkajući narod i upropašatavajući Srbiju, na svakom koraku.

Zoran nakic

10. novembar 2017.

Doci ce dan da ce vučić, toma nikolić, koštunica i ivica dacic krivično odgovarati za organizovanje demonstracija 2008 godine.